Ρούχα και παπούτσια για προσφυγόπουλα στα Γρεβενά μαζεύουν 90 σχολεία στην Ευρώπη

Ρούχα και παπούτσια για προσφυγόπουλα στα Γρεβενά μαζεύουν 90 σχολεία στην Ευρώπη

Έμπρακτη αλληλεγγύη στα προσφυγόπουλα από τη Συρία που φιλοξενούνται στα Γρεβενά δείχνουν 90 σχολεία από χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών να συλλέξουν ρουχισμό για πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πήραν οι μαθητές και με τη βοήθεια του  δασκάλου τους Αργύρη Καραλιόλου, αξιοποίησαν την πλατφόρμα eTwinning, η οποία βοηθά τους μαθητές και εκπαιδευτικούς να επικοινωνούν και να συνεργάζονται.

Έτσι απηύθυναν την ηλεκτρονική «The swallow is a refugee or an immigrant?», (Το χελιδόνι είναι πρόσφυγας ή μετανάστης;) καλώντας άλλους μαθητές να συγκεντρώσουν ρούχα και παπούτσια για τους 600 σύρους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία στα ορεινά Γρεβενά.

«Η πρωτοβουλία ήρθε ως απόρροια της παρουσίας των προσφύγων με τα εκατοντάδες μικρά παιδιά στα ορεινά των Γρεβενών και στοχεύει για αρχή στην άμεση συλλογή ρούχων για τον χειμώνα, ενώ στην συνέχεια θα διερευνήσει τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους και τα πτηνά όταν μεταναστεύουν υποχρεωτικά η με τη θέληση τους σε άλλες περιοχές» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δάσκαλος του σχολείου Αργύρης Καραλιόλος.

Για την πρώτη δράση έχουν δηλώσει συμμετοχή ενενήντα σχολεία με τους εκπαιδευτικούς τους και περιλαμβάνονται χώρες, όπως η Ουκρανία, η Ισπανία και Ιταλία ακόμη και η Τυνησία από τη βόρειο Αφρική.

Leave a Reply

Your email address will not be published.