Γρεβενά: Εν αναμονή των προσφύγων

Γρεβενά: Εν αναμονή των προσφύγων

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι πρώτοι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της ορεινής περιοχής των Γρεβενών, καθώς ήδη έχουν υπογραφεί οι πρώτες τέσσερις συμβάσεις μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας των Ενωμένων Εθνών και των ιδιοκτητών. Ο αριθμός των κλινών ανέρχεται πάνω από τις 400, ενώ αναμένεται να αυξηθεί καθώς θα υπογραφούν και συμβάσεις με τουλάχιστον άλλους δύο ξενοδόχους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Βαγγέλης Σημανδράκος δήλωσε επιφυλακτικότητα σε ότι αφορά τις συμβάσεις που θα πρέπει να υπογράψουν οι ξενοδόχοι, καθώς όπως ανέφερε δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάποια απ΄αυτές στην ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας των Ενωμένων Εθνών. Επίσης ο κ. Σημανδράκος, αφού επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το χρόνο της έλευσης των προσφύγων, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει και το σχετικό μέτρο σε ότι αφορά τον αριθμό των προσφύγων «ώστε αυτός να συμβαδίζει με την αναλογία που θα πρέπει να έρθει στην Περιφερειακή Ενότητα των Γρεβενών».

Οι πρόσφυγες, που θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της ορεινής ζώνης του Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας Γρεβενών «θα σιτίζονται με δύο γεύματα και πρωινό, ενώ θα υπάρχει πλήρη υποστήριξη από την Ύπατη Αρμοστεία των Ενωμένων Εθνών» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης η κ. Μαρία Πετρέντζιου συνιδιοκτήτρια ενός από τα ξενοδοχεία που έχουν υπογράψει τις πρώτες συμβάσεις.

Τα ξενοδοχεία που έχουν επιλεγεί μέχρι στιγμής είναι άνω των 50 κλινών, με το μεγαλύτερο ξενοδοχεία να ανέρχεται στις 144 κλίνες, ενώ οι μέχρι τώρα συμβάσεις που έχουν υπογραφεί είναι μέχρι τέλος του έτους.

Πηγή: ert.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.