Γρεβενά: Διχάζει η έλλειψη οδηγών στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης

Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμαρχο Δεσκάτης, Δημήτρη Καραστέργιο, με αφορμή την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης και το πρόσφατο περιστατικό στο οποίο ο κ. Καραστέργιος οδήγησε το ασθενοφόρο για να μεταφερθεί νεαρό άτομο στο Νοσοκομείο, μετά από τροχαίο που είχε, απέστειλε ο βουλευτής Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας.

Στην επιστολή του ο κ. Μπγιάλας, αφού του δίνει τα «συγχαρητήρια» για την πρωτοβουλία του δημάρχου να πάει το ασθενοφόρο στον τόπο του τροχαίου,  «λυπάται» για την ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά επέλεξε «ένα τόσο ευαίσθητο θέμα» για να κάνει «φθηνή πολιτική προπαγάνδα».

Ο βουλευτής Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι με προσωπικές του πιέσεις, γίνονται «τεράστιες προσπάθειες» από την 3η Υ.Π.Ε, για την επανασύσταση των οργανικών θέσεων και την κάλυψη τους και κατηγορεί το δήμαρχο ότι «προφανώς  γνωρίζει, αλλά το αποσιωπά» ότι στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, οι οργανικές θέσεις οδηγών είναι μόνο μία, την οποία κατέχει αποσπασμένος οδηγός στο ΕΚΑΒ Κοζάνης, μετά την εκλογή του στην τοπική αυτοδιοίκηση το 2014.

Μάλιστα ο κ. Μπγιάλας επισημαίνει προς το δήμαρχο Δεσκάτης ότι ποτέ δεν δηλώθηκε κανένας υπάλληλος από τον Δήμο να συμμετέχει στο πρόγραμμα ταχύρυθμης εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ, βάσει και του τελευταίου Νόμου (άρθρο 78 του νόμου 4368 -ΦΕΚ Α΄21/21-02-2016), με τον οποίο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορεί να οδηγεί τα ασθενοφόρα που ανήκουν σε Κέντρα Υγείας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Πηγή: ert.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.