Μεταμορφώστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε καρύκευμα!

 

Μπορούν να έχουν τα πράσινα φύλλα από τα κρεμμυδάκια μια… καλύτερη τύχη από τα απορρίμματα; Μπορούν! Και χωρίς κόπο, και χωρίς έξοδα. Αντί λοιπόν να πετάξετε ότι απομείνει από τα  φρέσκα κρεμμυδάκια αφυδατώστε τα στο φούρνο μικροκυμάτων και φτιάξτε  μια γρήγορη και εύκολη καταπράσινη γλυκιά σκόνη για τα τηγανητά, την πίτσα, τα ζυμαρικά ή τη φρέσκια μοτσαρέλα.

 

Τα υλικά

2 ματσάκια κρεμμυδάκια (περίπου 16 φρέσκα κρεμμυδάκια), τα πράσινα μέρη μόνο, κομμένα σε λεπτές φέτες.

 

Τα εργαλεία

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ο φούρνος μικροκυμάτων σας και λίγο χαρτί κουζίνας. Ο φούρνος μικροκυμάτων θα εξασφαλίσει ότι η υγρασία (τα μόρια νερού) από τα φύλλα θα εξατμιστεί πριν αυτά μαγειρευτούν η χάσουν τη φρεσκάδα τους.

 

Η συνταγή

Απλώστε το 1/4 από τα κρεμμυδάκια σε ένα κατάλληλο πιάτο για φούρνους μικροκυμάτων πάνω σε ένα διπλό στρώμα από χαρτί κουζίνας. Από πάνω καλύψτε με ένα δεύτερο χαρτί κουζίνας (μην το πιέσετε). Βάλτε το φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλή θερμοκρασία για 4 λεπτά, στη συνέχεια, συνεχίστε σε διαστήματα 20 δευτερολέπτων μέχρι τα πράσινα φύλλα να γίνουν ξηρά σαν χαρτί, και να διαλύονται με τα δάχτυλα. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Βάλτε τα φύλλα σε μύλο μπαχαρικών ή γουδοχέρι. Αλέστε μέχρι να έχετε μια άχνη πράσινη σκόνη. Φυλάξτε σε ένα αεροστεγές δοχείο.

 

Κι ένα τραγούδι για παρέα στην παρασκευή…

 

GreenOnions2

Leave a Reply

Your email address will not be published.