Γρανίτα πορτοκάλι (vegan, gluten-free)

Γρανίτα πορτοκάλι (vegan, gluten-free)

10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

9
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 140 γρ. γάλα καρύδας
  • 500 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1/8  κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γρ. ώριμη μπανάνα
  • ¼ κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά) ή μέλι
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε το γάλα καρύδας, τον χυμό πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μπανάνα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αν θέλουμε το μείγμα μας πιο γλυκό προσθέτουμε λίγο σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μας στις ειδικές θήκες για popsicles ή σε φόρμα σιλικόνης.
  • Βάζουμε τα ειδικά ξυλάκια παγωτών και παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες ή  μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Tip
Καλό είναι να μην χρησιμοποιήσουμε παραπάνω μπανάνα γιατί θα χαθεί η γεύση του πορτοκαλιού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.