Επίθεση σε γουνοποιό της Καστοριάς από αγνώστους με σκοπό τη ληστεία

Στο νοσοκομείο Καστοριάς, νοσηλεύεται τραυματισμένος γουνοποιός της Καστοριάς ο οποίος δέχθηκε επίθεση από αγνώστους που επιχείρησαν να τον απαγάγουν, κατά τη διάρκεια της επιστροφής του στο σπίτι (στο Τοιχιό), για να τους οδηγήσει στην επιχείρησή του, με σκοπό τη ληστεία. Οι δράστες προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς για να παρασύρουν τον γουναρά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο γουνοποιός αρνήθηκε με αποτέλεσμα να υποστεί ξυλοδαρμό. Οι δράστες τον παράτησαν σε περιοχή της Καστοριάς…

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΣΕΝΤΡΑΣ, οι δράστες σταμάτησαν τον γουνοποιό στην περιοχή του ΚΤΕΟ προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στην επιχείρησή του. Αφού τον χτύπησαν τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και πήραν όσα χρηματα υπήρχαν μέσα, ζητώντας όμως και άλλα και χτυπώντας ξανά τον γουνοποιό. Στη συνέχεια, τον πήγαν στην Καλλιθέα και τον έδεσαν σε ένα δέντρο, αφού του “μπαντάρισαν” το κεφάλι με κολλητική ταινία. Ο γουνοποιός κατάφερε να λυθεί και οδηγήθηκε στα πρώτα σπίτια της Καλλιθέας ζητώντας βoήθεια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μάλιστα, δεν μπορούσαν καλά καλά να τον αναγνωρίσουν καθώς ήταν άσχημα χτυπημένος στο κεφάλι. Σε εξέλιξη, πάντως, βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, που έχει στα χέρια της αρκετά στοιχεία για τους δράστες, που μιλούσαν, σύμφωνα με πληροφορίες άψογα ελληνικά. Αύριο, ειδικά στελέχη της Αστυνομίας θα βρίσκονται στην Καστοριά για περαιτέρω έρευνες.

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Σύνδεσμου Ελλήνων Γουνοποιών με ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το επικίνδυνο και εξόχως ανησυχητικό γεγονός της επίθεσης σε βάρος συναδέλφου. Είμαστε σίγουροι ότι  Ελληνική Αστυνομία θα κάνει ότι πρέπει προκειμένου να συλληφθούν άμεσα οι κακοποιοί και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.