Με καινοτομίες και μπόνους η 41η Διεθνής Έκθεσης Γούνας

Με καινοτομίες και μπόνους η 41η Διεθνής Έκθεσης Γούνας

IMG_7267
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης

Με καινοτομίες και νέα τιμολογιακή πολιτική θα πραγματοποιηθεί η 41η Διεθνής Έκθεσης Γούνας Καστοριάς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, η τιμή ενοικίασης του τ.μ. θα παρέχεται στην έκθεση του 2016 μειωμένη κατά 50% περίπου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και θα διατεθεί στην τιμή των 55 και 65 ευρώ, ανάλογα με την θέση του περιπτέρου. Παράλληλα στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 5 με 8 Μαΐου 2016, στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, το ιδιόκτητο κτίριο του Σ.Γ.Κ., θα ετοιμαστούν έτοιμα διαμορφωμένα περίπτερα των 20 τ.μ. , τα οποία θα διατίθενται στην προνομιακή τιμή των 1500 ευρώ. Τέλος, από την 41η Δ.Ε.Γ.Κ. θα υπάρχει επιπλέον ένα σύστημα μοριοδότησης – bonus των εκθετών.
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος, «η Έκθεση αλλάζει και προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχή και τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που βιώνουμε. Η εικόνα της αλλάζει και διαμορφώνεται συμφώνα με το ύφος της μόδας που επιβάλλουν οι νέες τάσεις σε διεθνές επίπεδο.
Το όνομα της αλλάζει και το νέο brand name της έκθεσης θα αποτελεί πλέον τον οδηγό για όλες τις υπόλοιπες δράσεις που προγραμματίζουμε αλλά θα αντιπροσωπεύει επάξια και όλη την ιστορία της γούνας, την αίγλη που έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρονιά αλλά και την περιοχή μας γενικότερα δίνοντας έμφαση στον τόπο καταγωγής της». Σημείωσε, μάλιστα, πως όλες αυτές οι αλλαγές θα παρουσιαστούν στο αμέσως πρόσεχες διάστημα σε ειδική επετειακή εκδήλωση που θα γίνει παρουσία όλων των συναδέλφων γουνοποιών της περιοχής μας.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι η επερχόμενη έκθεση έχει ένα ειδικό βάρος αφού έπειτα από 41 συναπτά έτη διοργάνωσης από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς ”Ο Προφήτης Ηλίας”, ο μητροπολιτικός και πλέον ιστορικός σύνδεσμος της περιοχής μας φέτος συμπλήρωσε 100 χρονιά ζωής.

Φθηνότερα περίπτερα
H τιμή ενοικίασης του τ.μ θα παρέχεται μειωμένη κατά 50% περίπου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και διατίθεται στην τιμή των 55 και 65 ευρώ, ανάλογα με την θέση του περιπτέρου. Όπως εξήγησε ο κ. Κορεντσίδης, «Αυτήν την στιγμή υπάρχουν αρκετά περίπτερα έτοιμα στημένα, από την προηγούμενη Έκθεση. Έχουμε αποφασίσει τα συγκεκριμένα περίπτερα να παραμείνουν ως έχουν με την προϋπόθεση να πληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από την προσεχή Δευτέρα  19 Οκτωβρίου και μέχρι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου  θα γίνεται η ανανέωση της θέσης για τα περίπτερα αυτά. Αμέσως μετά ανοίγει η διαδικασία διάθεσης για τους καινούριους εκθέτες και με σειρά προτεραιότητας όποιος επιθυμεί δηλαδή θα έρχεται και θα επιλέγει τον χώρο που θέλει. Με τις συγκεκριμένες ενέργειες ο εκθέτης θα έχει τρία σημαντικά πλεονεκτήματα: Παραμένει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο ίδιο σημείο, δεν μπαίνει σε διαδικασία να χαλάσει και να κατασκευάσει εκ νέου το περίπτερο του εξοικονομώντας έτσι σημαντικό πόσο και συμμετέχει στην έκθεση με τιμή μειωμένη κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη».

Έτοιμες οικονομικές θέσεις
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου «ετοιμάζουμε έτοιμα διαμορφωμένα περίπτερα των 20 τ.μ , τα οποία θα διατίθενται στην προνομιακή τιμή των 1500 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται ο χώρος, η κατασκευή του περιπτέρου και όλη η διαφημιστική προβολή η οποία παρέχεται σε όλους τους εκθέτες. Ο εκθέτης το μόνο που έχει να κάνει είναι να φέρει τα εμπορεύματα του και να τα εκθέσει. Με αυτήν την κίνηση θέλουμε να κάνουμε εκθέτη τον κάθε παραγωγό, που δεν του είχε δοθεί η δυνατότητα μέχρι τώρα να λάβει μέρος σε μια έκθεση και να αρχίσει πλέον να έχει, με συμβολική τιμή, νοοτροπία εκθέτη και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.
Τέλος, ο κ. Κορεντσίδης επεσήμανε ότι θα διατεθούν κάποια δωρεάν περίπτερα από αυτά, μετά από κλήρωση, σε 3 νέους σχεδιαστές και 3 νέους γουνοποιούς, θέλοντας έτσι να προωθηθεί η νεανική επιχειρηματικότητα στον τόπο.

IMG_7265
Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, Νίκος Κατσάνος

Μοριοδότηση στους «συνεπείς» εκθέτες
Από την 41η Δ.Ε.Γ.Κ. θα υπάρχει επιπλέον ένα σύστημα μοριοδότησης – bonus. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, Νίκο Κατσάνο, από την επερχόμενη έκθεση και μετά δημιουργείται το μητρώο εκθετών, όπου κάθε επιχείρηση ανάλογα με τη συμμετοχή της θα «χτίζει» τη θέση της.  Θα λαμβάνει, δηλαδή, μόρια, και ο αριθμός αυτών των μορίων θα της επιτρέπει να έχει όσο το δυνατόν πιο προβεβλημένη θέση. Ο εκθεσιακός χώρος θα χωριστεί σε τέσσερις ζώνες, στις οποίες θα τοποθετούνται οι επιχειρήσεις ανάλογα με τα μόρια που θα συγκεντρώνουν. Συγκεκριμένα στη μοριοδότηση των επιχειρήσεων δίνεται μεγάλη σημασία στη συμμετοχή, η οποία θα επιδοτείται με 100 μόρια και 1 μόριο ανά τ.μ. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση η οποία συμμετέχει με περίπτερο 50τ.μ. θα λαμβάνει 100+50 μόρια, σύνολο 150 μόρια. Θα δημιουργείται έτσι μια διαβάθμιση. Όσες επιχειρήσεις συγκεντρώνουν τα περισσότερα μόρια (και από επόμενες εκθέσεις) αυτές θα καταλαμβάνουν προνομιακές θέσεις στην έκθεση. Δηλαδή τα πιο κεντρικά περίπτερα. Όσο αφορά τις νέες επιχειρήσεις, αυτές θα μπορούν να επιλέγουν τα περίπτερα των 20 τ.μ. αλλά θα μοριοδοτούνται με τον ίδιο τρόπο. Θα ξεκινούν δηλαδή από τα 100. Στόχος του συστήματος αυτού, σύμφωνα με τον κ. Κατσάνο, είναι η επιβράβευση της συνεχούς παρουσίας στις εκθέσεις.

Μάρκος Πετρόπουλος

 

IMG_7257
Από αριστερά οι κ.κ. Απόστολος Τσούκας, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών, Ιορδάνης Μιχαηλίδης, αναπληρωτής πρόεδρος, Γιάννης Κορεντσίδης, πρόεδρος και Νίκος Κατσάνος, γενικός γραμματέας

Leave a Reply

Your email address will not be published.