Ο απολογισμός της Fur Excellence in Athens 2016

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας ,μαζί με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γούνας, στα πλαίσια της Fur Excellence in Athens 2016 έδωσαν για μια ακόμη φορά δυναμικό παρόν με την παρουσία τους.

Πρώτος  στόχος ήταν και είναι  να ενισχύσουν το πολιτικό lobbying σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου αλλά και Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας , ούτως ώστε να επιλύουν γρήγορα τα προβλήματα που ανακύπτουν στον κλάδο της Γουνοποιίας .

Το περίπτερο της Ομοσπονδίας επισκέφτηκαν κλιμάκια από όλα τα κόμματα , οι οποίοι δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη τους στην Ελληνική Γουνοποιία.

Συγκεκριμένα με την παρουσία τους τίμησαν ο Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης, συνοδευόμενος από τον Γ. Γραμματέα Εμπορίου κ. Αντώνη Παπαδεράκη ,την Βουλευτή Ν. Καστοριάς κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου, τον  Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Θέμη Μουμουλίδη καθώς και την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς .

Τέθηκαν αιτήματα – προβλήματα του κλάδου τα οποία είδε θετικά και αναμένεται επικείμενη συνάντηση μαζί του.

Σημαντική δήλωση του κ. Σταθάκη ήταν για την στήριξη των εξαγωγικών και παραδοσιακών τεχνών από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα για τον κλάδο της γουνοποιίας.

O Aντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας στηρίζοντας για άλλη μια φορά τους Έλληνες γουνοποιούς , συνοδευόμενος από την Βουλευτή Ν. Καστοριάς κα. Μαρία  Αντωνίου. Επίσης την Ομοσπονδία επισκέφτηκε ο πρώην Υπουργός της Ν.Δ. κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο Γ. Γραμματέας Ν.Δ. κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Από το κόμμα των ΑΝΕΛ ο Γ. Γραμματέας Παιδείας κ. Αλέξανδρος Καρβούνης ,συνοδευόμενος από την κα. Σουλτάνα  Παπαθωμά υποψήφια Βουλευτή  Ν. Καστοριάς και αναμένεται συνάντηση μαζί του για το θέμα των εκπαιδευτικών εκδρομών.

Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη παρευρέθησαν ο Βουλευτής κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μαζί με τον υποψήφιο  Βουλευτή Ν. Καστοριάς κ. Παντελή Περιβολάρη ο οποίος ανακοίνωσε διακομματική επιτροπή για θέματα γούνα.

Από το ΠΟΤΑΜΙ επισκέφτηκαν την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας ο κ. Γιώργος  Μαυρωτάς  υποψήφιος Βουλευτής Αττικής μαζί με την κα. Χριστίνα  Λαπόρδα υποψήφια Βουλευτή Ν. Καστοριάς και τον υποψήφιο Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Αντώνη Σιαμπανόπουλο.

Επίσης οι Ευρωβουλευτές κα. Μαρία Σπυράκη και κ. Νότη Μαριά οι οποίοι εξέπληξαν με τις δηλώσεις τους.

Δεύτερος στόχος ήταν η αναβάθμιση του παραδοσιακού εργαστηρίου γούνας που σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών σκοπό έχει την προσέλκυση νέων σχεδιαστών να ασχοληθούν   στο μέλλον με το προϊόν της Γούνας, το οποίο όπως είναι ευρέως γνωστό αποτελεί  βασικό κομμάτι επωνύμων σχεδιαστών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.