Την απόσυρση της εγκυκλίου για τη γούνα ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Την απόσυρση της εγκυκλίου για τη γούνα ζητούν οι εκπαιδευτικοί

“Η τροποποίηση- αλλοίωση της αρχικής εγκυκλίου του ΥΠΕΘ προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις και στοχοποίησε εκπ/κούς και εκπαιδευτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη”

             Με λύπη λάβαμε στα σχολεία μας την ανακοίνωση-οδηγία του περιφερειακού δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης  Δυτ. Μακεδονίας, που αφορά τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, με αφορμή την επίσκεψη μαθητών και μαθητριών του νομού μας, σε εκτροφείο γουνοφόρων ζώων και σε εργοστάσιο επεξεργασίας δερμάτων.

Η τροποποίηση- αλλοίωση της αρχικής εγκυκλίου του ΥΠΕΘ προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις και στοχοποίησε εκπ/κούς και εκπαιδευτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ανησυχούμε ιδιαίτερα, γιατί τέτοιου είδους παρεμβάσεις  αμφισβητούν την εκπαιδευτική-παιδαγωγική μας επάρκεια και αποστερούν την παιδαγωγική ελευθερία, δομικό στοιχείο ενός δημοκρατικού ανοιχτού σχολείου στην κοινωνία.

Με την ευκαιρία αυτή οφείλουμε να επισημάνουμε  ότι:

  • Η επεξεργασία της γούνας είναι μια πατροπαράδοτη επαγγελματική δραστηριότητα στην περιοχή μας.
  • Είναι η κύρια επαγγελματική ασχολία του τόπου μας, που στις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που ζούμε και με την ανεργία να βρίσκεται στο ζενίθ, οφείλουμε όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στις διατυπώσεις μας.

Για όλα τα παραπάνω, ομόφωνα το Δ.Σ., ζητά από τον Περιφερειακό Δ/ντή να αποσύρει άμεσα την εν λόγω εγκύκλιο.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας

 

Γιάννης Πάτρας                                                                 Τάνια Κορμά

Leave a Reply

Your email address will not be published.