Αισιόδοξη ματιά για την τέχνη της γούνας

Αισιόδοξη ματιά για την τέχνη της γούνας

 

Γνωρίζουμε όλοι, όσοι ασχολούμαστε με την τέχνη της γούνας, την αβεβαιότητα που επικρατεί παγκόσμια στον χώρο μας. Τα προβλήματα στη ρωσική οικονομία, η πιο αργή οικονομική αύξηση της Κίνας, έχουν καταστήσει τους πελάτες πολύ συνετούς στις αγορές τους. Όλα αυτά έχουν δυστυχώς αντίκτυπο και στη δική μας δραστηριότητα.

Παρόλα αυτά, η γούνα δεν λείπει από τους δρόμους  των σημαντικότερων διεθνών κεφαλαίων μόδας. Συνεχίζει να αναφλέγει και να εμπνέει τη δημιουργικότητα των σχεδιαστών, που είναι τόσο συν επαρμένοι  με αυτό το πολύτιμο υλικό, σε σημείο να το χρησιμοποιούν ακόμα και σε καλοκαιρινές συλλογές. Η γούνα επιλέγεται  για να δώσει, μια αίσθηση φρεσκάδας στα πιο πολυτελή στοιχεία. Η μίξη των υλικών, π.χ. ύφασμα με γούνα, δέρμα με γούνα, δίνει λύσεις στη μόδα για την επόμενη χειμερινή εποχή. Εξαιρετικά κομψά υλικά, μέσω της υψηλής τεχνολογίας, εντάσσονται ακόμη και στο αθλητικό ρούχο!

Άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, χρησιμοποιούν τη γούνα, μέσα από μια χαρούμενη παρέλαση χρωμάτων και σχεδίων. Η αλλαγή αυτή γίνεται αντιληπτή από τους ειδικούς που ξέρουν να εντοπίζουν τις διεθνείς εμπορικές τάσεις και διαθέτουν την έκτη αίσθηση για αυτό που θα πωληθεί παγκοσμίως. Σε καθημερινή βάση, ελέγχουν την εξέλιξη της προτίμησης των καταναλωτών και κατά πόσο επιθυμούν το πολύτιμο υλικό. Κύριοι εκφραστές της εξέλιξης αυτής, είναι φυσικά οι νέοι σχεδιαστές, των πιο γνωστών σχολών μόδας!

Επώνυμοι οίκοι χρησιμοποιούν την γούνα, δημιουργώντας καταπληκτικές συλλογές.Celine, MiuMiu, Fendi, Gucci, Oscar de la Renta, και πολλοί άλλοι δίνουν στο απαλό αυτό υλικό την αξία που του ταιριάζει!

Λέξεις κλειδιά όπως, καθημερινό, απαλό, καθαρές γραμμές, εύκολη εφαρμογή, γήινοι τόνοι, μίξη υφασμάτων, επιστρέφουν παίρνοντας έμπνευση από την χρωματική παλέτα και τις τεχνικές της γης και τις μυριάδες επιφάνειές της. Άνετα αστικά κομμάτια και τζάκετ σε διαφορετικά μήκη με απαλούς γιακάδες, πολλές φορές ασύμμετρους, στολίζουν τις βιτρίνες σε όλο τον κόσμο. Παιχνίδια με ρίγες, γεωμετρικές τεχνικές, κομμάτια γούνας συνδυασμένα με υφάσματα και υλικά όπως το μαλακό μαλλί, το κασμίρ καταστούν τα ρούχα από γούνα πρωταγωνιστές στις διεθνείς πασαρέλες!

Αξεσουάρ όπως εσάρπες, κασκόλ, γάντια, τσάντες, παπούτσια, μπρελόκ, όλα στολίζονται με κομμάτια πολύχρωμης γούνας!

Ώρα για δημιουργία λοιπόν φίλοι γουνοποιοί, κάτι που ξέρουμε να κάνουμε καλά εδώ και χρόνια με πολύ μεράκι!

Εριφύλη Μορφίδου
Επιστημονική Συνεργάτης της ΕΟΓ στον τομέα Σχεδιασμού Μόδας.
Καστοριά 18-3-2016

Leave a Reply

Your email address will not be published.