Η Google τιμά τα 245 χρόνια από τη βάπτιση του Λ. Β. Μπετόβεν

Η Google τιμά τα 245 χρόνια από τη βάπτιση του Λ. Β. Μπετόβεν

Με ένα καλαίσθητο κινούμενο σκίτσο doodle που αφηγείται με interactive τρόπο μια μουσική ιστορία με πρωταγωνιστή τον κορυφαίο Γερμανό συνθέτη και πιανίστα της κλασσικής μουσικής, η Google αποφάσισε να τιμήσει την επέτειο των 245 ετών από την βάπτιση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.
Το doodle που κοσμεί σήμερα την κεντρική σελίδα της Google σχεδόν σε όλο τον κόσμο, προσκαλεί τους χρήστες να συναρμολογήσουν ένα μουσικό παζλ που αποτελείται από τέσσερα από τα γνωστότερα έργα του εμβληματικού συνθέτη, προκειμένου να τον οδηγήσουν στην ορχήστρα του υπό τους ήχους της 9ης Συμφωνίας, την οποία διευθύνει ο ίδιος.
Όπως εξηγεί η Google, η ακριβής ημερομηνία γέννησης του Γερμανού συνθέτη παραμένει άγνωστη, και γι’ αυτό επέλεξε τη σημερινή ημερομηνία, 17 Δεκεμβρίου, που είναι γνωστή ως η ημέρα βάφτισής του.

Σύμφωνα με την σελίδα της Wikipedia o Μπετόβεν, “αποτέλεσε μία από τις κεντρικότερες μορφές της κλασικής μουσικής και συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στους ευρύτερα αποδεκτούς συνθέτες όλων των μουσικών περιόδων και τους πλέον γνωστούς όλων των εποχών.

Ο Μπετόβεν αν και ανήκει περισσότερο στην κλασική περίοδο, συνδέθηκε με το κίνημα του ρομαντισμού που ακολούθησε και τα τελευταία του έργα διακρίνονται από έντονα ρομαντικά στοιχεία. Οι συμφωνίες και τα κοντσέρτα για πιάνο που συνέθεσε αποτελούν τα πιο δημοφιλή έργα του. Από πολλούς αναγνωρίζεται ως μια από τις μουσικές ιδιοφυίες, παράδειγμα και μέτρο σύγκρισης για όλους τους μεταγενέστερους συνθέτες”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.