Τόσα πλήρωσε η Google στον τύπο που αγόρασε το Google.com για ένα δευτερόλεπτο

Πριν μερικούς μήνες η Google ”πέταξε” μερικά χρήματα σε κάποιον που κατάφερε και πήρε την ιδιοκτησία του Google.com για ένα λεπτό. Πρόσφατα μάλιστα μας αποκάλυψε το ύψος του ποσού.

Ο πρώην υπάλληλος της Google Sanmay Ved αγόρασε το domain Google.com για 12$ στις 1:20 στις 29 Σεπτέμβρη. Κατάφερε και έκανε αυτή την αγορά μέσα από την πλατφόρμα για domain registration της ίδιας της google καθώς με κάποιο τρόπο η ίδια έχασε την ιδιοκτησία του. Μάλιστα έμεινε ιδιοκτήτης για ένα ολόκληρο λεπτό μέχρι που η google του έστειλε να το ακυρώσει πράγμα που έκανε επιστρέφοντας πάλι την ιδιοκτησία.

Λογικά η ίδια η google άργησε να κάνει ανανέωση και έτσι ο Samnay Ved κατάφερε και τους πρόλαβε. Η εταιρία αποφάσισε τότε να του δώσει 6,006.12$ όπως κάνει πολλές φορές ανταμείβοντας χάκερς σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα τα ψηφία του ποσού ανάποδα σχηματίζουν τη λέξη google.

Ο ίδιος ο Ved αποφάσισε να κάνει δωρεά το ποσό σε κάποιο ίδρυμα για σχολεία στην Ινδία και τελικά το ποσό μεταφέρθηκε εκεί κατευθείαν από την Google.

Παρόμοιο περιστατικό είχε παλαιότερα και η microsoft με την ιδιοκτησία του Hotmail.co.uk όπου και εκεί το domain επιστράφηκε την επόμενη μέρα.

 

Περισσότερα άρθρα τεχνολογίας στο Techsmart.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.