Γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Συστατικά
  • 1 κουτάκι γάλα εβαπορέ (380 ml)
  • 390 ml νερό
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 5 κ.σ.  ζάχαρη
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο
  • 170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ (225 γρ.)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα (300 ml)
  • 1 κονσέρβα φυτική κρέμα γάλακτος (250 γρ.)
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το εβαπορέ και το νερό.
  • Με το που πάρει βράση το μείγμα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Ανακατεύουμε το κορν φλαόυρ με 3 κ.σ. νερό και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα δοκιμάζοντας που και που για να δούμε ότι έχει φύγει η “αλευρίλα” που μπορεί να έχει η κρέμα.
  • Όταν πήξει η κρέμα και πάρει ωραία καθαρή γεύση, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε καλά και αυτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σπάμε μέσα στην κρέμα τα μπισκότα, ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα μας και το ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο (20Χ30 εκ.). Φροντίζουμε να απλωθεί καλά.
  • Χτυπάμε το εκχύλισμα βανίλιας με την φυτική σαντιγί και το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μίξερ. Μόλις σφίξει και έχει υφή σαν ένα ελαφρύ γιαούρτι η σαντιγύ μας, θα είναι έτοιμη.
  • Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό μας και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, μέχρι να δέσει.

Πηγή: akispetretzikis.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.