Επική γκάφα από το Ποτάμι – Οργισμένη ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις που έγιναν χρόνια πριν!

Επική γκάφα από το Ποτάμι – Οργισμένη ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις που έγιναν χρόνια πριν!

Το… βραβείο λάθους δελτίου τύπου κερδίζει πανηγυρικά το Ποτάμι.

Συγκεκριμένα το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη εξέδωσε ανακοίνωση για δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια. Μέχρι εδώ καλά. Μόνο που επρόκειτο για δηλώσεις περασμένων ετών…

Έτσι, το Ποτάμι έσπευσε να καταγγείλει και να στηλιτεύσει το περιεχόμενο των δηλώσεων στελεχών της κυβέρνησης, μόνο που αυτές χρονολογούνται από την εποχή που ακόμη ήταν αντιπολίτευση…!

Το δελτίο τύπου του Ποταμιού έκανε σε χρόνο dt τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στους χρήστες του twitter.

Το Ποτάμι εξέδωσε επανορθωτική ανακοίνωση στην οποία προσπαθεί να μαζέψει τη γκάφα, ρίχνοντας ευθύνη στις μηχανές αναζήτησης…

Στην επανόρθωση με τίτλο “Λάθος στην αναζήτηση” αναφέρεται:

«Στο προηγούμενο δελτίο τύπου εκ παραδρομής συμπεριλήφθηκαν δηλώσεις του κ. Τσίπρα και προβεβλημένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τα προηγούμενα χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν σχολίασαν τα όσα θλιβερά έγιναν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας το Σαββατοκύριακο. Λόγω, λοιπόν, της απουσίας πρόσφατων δηλώσεων οι μηχανές αναζήτησης όταν πληκτρολογείς «βία – μολότοφ – δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ», εμφανίζουν αναρτήσεις από τα χρόνια της αντιπολίτευσης. Δεν έχουν τη νοημοσύνη να αντιληφθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον κυβέρνηση.»

Ακολουθεί η πρώτη οργισμένη ανακοίνωση του κόμματος:

«Δηλώσεις – πρόκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ» :

«Έκπληκτοι διαβάσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής αλλά και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά δικαιολογούν τη βία και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην Αθήνα και σε αρκετές πόλεις της χώρας το Σαββατοκύριακο.

Ενδεικτικά σταχυολογούμε κάποιες από αυτές τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις:

Αλέξης Τσίπρας:
– Εμείς πιστεύουμε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις, αυτές οι εκδηλώσεις αγανάκτησης, οργής, δυσαρέσκειας δεν είναι μόνο εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την συσσωρευμένη οργή αλλά που εμπεριέχουν κι ένα μεγάλο θετικό φορτίο για ριζοσπαστικές αλλαγές και τελικά για μια μεγάλη αλλαγή στην πορεία της χώρας.
– Ο αστυνομικός με όπλο είναι δημόσιος κίνδυνος στο δρόμο.
– Ζητάμε τον αφοπλισμό των αστυνομικών δυνάμεων όταν έρχονται σε επαφή με τον πολίτη στη διάρκεια κινηματικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων. Την κατάργηση των ΜΑΤ και την απαγόρευση χρήσης χημικών σε διαδηλώσεις.

Νίκος Βούτσης
– Από το 1996 υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που λέει να μην υπάρχουν όπλα στους αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με πολίτες είτε σε γήπεδα είτε σε διαδηλώσεις.

Πάνος Σκουρλέτης
– (Τα κράνη, οι αντιασφυξιογόνες μάσκες και τα ρόπαλα που κατέσχεσε η αστυνομία) «Είναι πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός μας και όλα αυτά που είπαν για μπουκάλια και δήθεν μηχανισμούς είναι κουραφέξαλα».

Ζητάμε από τον κ.Τσίπρα και την κυβέρνησή του να εξασφαλίσουν το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην ζωή και την περιουσία του. Κάτι που οι ίδιοι έχουν εξασφαλίσει πλέον για τους εαυτούς τους καθότι τα σπίτια τους, οι δουλειές τους και οι ίδιοι προσωπικά φρουρούνται από στρατιές αστυνομικών. Ζητάμε επίσης να πουν στον ελληνικό λαό πού θεωρούν ότι τελειώνει το δικαίωμα στην διαμαρτυρία και πού αρχίζει ο βανδαλισμός».

Leave a Reply

Your email address will not be published.