Γιατί το να κάνεις κάθε μέρα μπάνιο είναι χειρότερο από το να μην κάνεις καθόλου

Γιατί το να κάνεις κάθε μέρα μπάνιο είναι χειρότερο από το να μην κάνεις καθόλου

Kάνει ζέστη, ο κόσμος, η ατμόσφαιρα, το γραφείο τα ΜΜΜ μυρίζουν σαν βόθροι, αλλά δεν φταις εσύ. Σίγουρα αυτό το θέμα δεν στοχεύει στο να βγαίνεις έξω άπλυτη, αλλά οφείλω να σου μεταφέρω ότι οι επιστήμονες λένε πως το καθημερινό μπάνιο δεν είναι καλό. Τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα και είσαι εντάξει. Αν απλά ζεσταίνεσαι πολύ, ρίξε σκέτο νεράκι.

Σου έχω και 4 σοβαρότατους λόγους για να μην τρίβεσαι και πλένεσαι όλη την ώρα.

1. Μπορεί να εμφανίσεις ακμή

Οι άνθρωποι έχουν κάτι που ονομάζεται μικροβιοκτόνο, το οποίο είναι ένα σύνολο βακτηρίων και άλλων μικροβίων που ζουν μέσα και πάνω στο ανθρώπινο σώμα. Αυτό είναι βασικά σαν το οικοσύστημα του δέρματός μας και οι διαταραχές σε αυτό (όπως το ντους κάθε μέρα) μπορεί να είναι επιζήμιες για το δέρμα, ακόμη και να προκαλέσουν ξεσπάσματα ακμής.

2. Ξηραίνει το δέρμα σου

Το καθημερινό ντους, τα σαπούνια και τα απολεπιστικά, μπορούν να κάνουν το δέρμα σου να δείχνει και να είναι ξηρό. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν το νερό εξατμίζεται από το σώμα σου, απομακρύνει πολλή από την υγρασία του. Οι δερματολόγοι λένε ότι όσο περισσότερο πλένεσαι, ειδικά κάτω από το ζεστό νερό, τόσο πιο στεγνό μπορεί να γίνει το δέρμα σου, καθώς απομακρύνεις ουσιαστικά όλα τα φυσικά έλαια που χρειάζεται για να παραμείνει ενυδατωμένο.

3. Καταστρέφεις τα μαλλιά σου

Όταν πλένεις πολύ συχνά τα μαλλιά σου, το τριχωτό της κεφαλής σου, κάνει υπερπαραγωγή ελαίων, προκειμένου να αντικαταστήσει αυτό που διώχνεις με κάθε λούσιμο. Έτσι θα δείχνουν περισσότερο λιπαρά και θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θες.

4. Χαλάει το μανικιούρ σου

Όταν πλένεσαι με ζεστό νερό, τα νύχια σου επεκτείνονται, κι έτσι το φρέσκο βερνίκι ραγίζει (αφού έχει στεγνώσει στη φυσική καμπύλη των κανονικών νυχιών σου). Δεδομένου ότι το ζεστό νερό είναι ο χειρότερος εχθρός των βερνικιών, προφανώς πρέπει να χρησιμοποιείς μια βάση. Αλλά ακόμα και έτσι, το νερό θα μπει από κάτω και θα κάνει το μανόν να σηκωθεί και να σπάσει.

 

Πηγή: ladyike.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.