Γιατί οι Γαλλίδες δεν παχαίνουν;

Γιατί οι Γαλλίδες δεν παχαίνουν;

Είναι η χώρα με τα καλύτερα κρασιά, τα γευστικά τυριά, το φουά γκρα και τα φρεσκοψημένα κρουασάν. Και όμως! Οι Γαλλίδες είναι από τις πιο κομψές και λεπτές γυναίκες του κόσμου. Είναι κι αυτό ένα ακόμη… γαλλικό παράδοξο! Δυό είναι τα μυστικά των γαλλίδων που ευθύνονται για αυτήν την επιτυχία: το μέτρο και τη κοσμοθεωρία τους. Οι περισσότερες Γαλλίδες δεν αντέχουν καν τη σκέψη του να παχύνουν.

Για τους Γάλλους, το φαγητό είναι κάτι σαν τελετουργία, κάτι που αγαπούν να μοιράζονται με φίλους και την οικογένεια. Τρώνε περισσότερο για ευχαρίστηση, παρά από ανάγκη.

Οι Γαλλίδες προτιμούν τα υγιεινά, σπιτικά γεύματα, αλλά σε μικρές ποσότητες. Παράλληλα όμως, φροντίζουν να μην στερούνται. Το ψωμί και τα μακαρόνια δεν αποτελούν απαγορευμένες τροφές. Και το κρασί έχει τη θέση του στην καθημερινότητα των Γαλλίδων, που καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες.

Ακολουθήστε λοιπόν το παράδεγμα των Γαλλίδων. Επιπλέον:

  • Φροντίστε να ασκείστε: Οι Γαλλίδες δεν ακολουθούν εντατικά προγράμματα άσκησης, ωστόσο έχουν την κίνηση στην καθημερινότητά τους- επιλέγουν για παράδειγμα να πάνε κάπου περπατώντας αντί να πάρουν το αυτοκίνητο.
  • Μην καταναλώνετε έτοιμα γεύματα και φροντίστε να καταναλώνετε σπανίως junk food.
  • Αντί να απομακρύνετε τελείως το βούτυρο και τη ζάχαρη από τη ζωή σας, φροντίστε να τα καταναλώνετε σε μικρές ποσότητες κάθε τόσο- έτσι δεν θα έχετε την αίσθηση ότι στερείστε.
  • Το γιαούρτι είναι επίσης ένα καλό μυστικό- είναι σχετικά φτωχό σε θερμίδες, υγιεινό και μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε κορεσμό σε στιγμές που αισθάνεστε πολύ πεινασμένος/η.

Πηγή: http://www.topontiki.grstogiatro.gr )

Leave a Reply

Your email address will not be published.