Η JK Rowling αποκαλύπτει τον λόγο που ο θείος Βέρνον απεχθάνεται τον Χάρι Πότερ

Η συγγραφέας των βιβλίων του Harry Potter αποκάλυψε γιατί ο θείος του μικρού μάγου μισούσε τόσο πολύ τον ανιψιό του.

Σε ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Pottermore, η JK Rowling εξηγεί πως ο πραγματικός λόγος που ο Βέρνον απεχθανόταν τον Χάρι ήταν ο πατέρας του τελευταίου, ο Τζέιμς Πότερ. Πιο συγκεκριμένα, όταν οι γονείς του Χάρι ήταν τελειόφοιτοι στο Χόγκουαρτς, η Πετούνια Ντάρσλεϊ κάλεσε το ζευγάρι σε δείπνο για να γνωρίσουν τον αρραβωνιαστικό της, τον Βέρνον.

«Ο Βέρνον προσπάθησε να προσεγγίσει τον Τζέιμς ρωτώντας τον τι αυτοκίνητο οδηγούσε. Ο Τζέιμς περιέγραψε το σκουπόξυλό του. Ο Βέρνον υπέθεσε ότι οι μάγοι ζουν από το ταμείο ανεργίας. Ο Τζέιμς μίλησε για την τράπεζα Gringotts και την περιουσία που φύλασσαν εκεί οι γονείς του σε ατόφιο χρυσάφι. O Βέρνον δεν κατάλαβε αν τον κορόιδευαν ή όχι και νευρίασε. Η βραδιά τελείωσε με τον Βέρνον και την Πετούνια να βγαίνουν με φούρια έξω από το εστιατόριο, την Λίλι (την μητέρα του Χάρι) να ξεσπά σε κλάματα και τον Τζέιμς (που ντράπηκε λίγο) να υπόσχεται πως θα προσπαθήσει να βελτιώσει την σχέση του με τον Βέρνον το συντομότερο δυνατό», εξηγεί η Rowling.

Όπως εξηγεί η ίδια δυστυχώς τα ζευγάρια δεν έλυσαν τα προβλήματά τους και όταν οι Λίλι με τον Τζέιμς παντρεύτηκαν, ο Βέρνον με την Πετούνια δεν παρευρέθηκαν στον γάμο.

«Η απέχθεια του θείου Βέρνον προς τον Χάρι προέρχεται κατά το ήμισυ, όπως ακριβώς και στην περίπτωση του Σέβερους Σνέιπ, από την ομοιότητα που έχει ο Χάρι με τον πατέρα του, τον οποίο και οι δύο μισούσαν», καταλήγει η συγγραφέας.

 

 

huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.