Γιατί επιστρέφει το «βάρβαρο απομεινάρι» της ηλεκτρικής καρέκλας στη Βιρτζίνια

Με μια δύσκολη απόφαση βρίσκεται αντιμέτωπος ο κυβερνήτης της πολιτείας της Βιρτζίνια, Τέρρυ ΜακΑουλιφ, λόγω προσκομμάτων στην προμήθεια του φαρμάκου για τη θανατηφόρα ένεση. Ο κυβερνήτης θα πρέπει να αποφασίσει αν η ηλεκτρική καρέκλα θα γίνει το υποχρεωτικό μέσο εκτέλεσης της θανατικής ποινής έναντι της θανατηφόρας ένεσης.

Επί του παρόντος, η πολιτεία δίνει τη δυνατότητα τους κατάδικους να επιλέξουν ανάμεσα στην ηλεκτρική καρέκλα και τη θανατηφόρο ένεση. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωση της Βιρτζίνια, εκτός αν οι κατάδικοι επιλέξουν την ηλεκτρική καρέκλα,  η μόνη επιλογή της πολιτείας είναι η θανατηφόρος ένεση.

Η πολιτεία δυσκολεύεται να προμηθευτεί τα φάρμακα για το θανατηφόρο «κοκτέιλ» καθότι οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες αντιδρούν στην πώληση των φαρμάκων στις πολιτείες επειδή δεν θέλουν να συνδέονται με τη θανατική ποινή.

Παράλληλα, τριακόσιοι θρησκευτικούς ηγέτες από τη Βιρτζίνια και ολόκληρη τη χώρα προέτρεψαν τον κυβερνήτη να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο σε δήλωσή τους αυτή την εβδομάδα, αποκαλώντας την ηλεκτρική καρέκλα ένα «βάρβαρο απομεινάρι».

 Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.