Γιαουρτοζελέ με φρουτοσαλάτα

Ελαφρύ και δροσερό γλύκισμα, ιδανικό για τα καλοκαιρινά τραπέζια. Η φρουτοσαλάτα δίνει φρουτένια γεύση στο γλυκό σας και το κάνει ακόμη πιο απολαυστικό.

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:30′
Χρόνος μαγειρέματος:0′
Έτοιμο σε:30′
Χρόνος αναμονής:5-6 ώρες

Υλικά

Για το ζελέ γιαουρτιού

    • 3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
    • 2 κονσέρβες των 425γρ. Φρουτοσαλάτα σε ελαφρύ σιρόπι DEL MONTE, στραγγισμένη
    • 50γρ. ζάχαρη
    • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (10γρ.)

Για τη βάση

    • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
    • το σιρόπι από τη Φρουτοσαλάτα DEL MONTE

Για τη διακόσμηση

  • λίγη ακόμη Φρουτοσαλάτα σε ελαφρύ σιρόπι DEL MONTE

Διαδικασία

Στραγγίζετε την πρώτη κονσέρβα φρουτοσαλάτας και πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα φρούτα μαζί με τη ζάχαρη. Κρατάτε το σιρόπι στην άκρη.

Βάζετε τη ζελατίνη μαζί με 75γρ. νερό σε ένα κατσαρολάκι και, αφού φουσκώσει, τη ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Αναμιγνύετε τη ζελατίνη στον πολτό της φρουτοσαλάτας. Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι και τον πολτό της φρουτοσαλάτας με τη διαλυμένη ζελατίνη. Ανακατεύετε καλά με σύρμα.

Ντύνετε ένα ταψάκι με μεμβράνη. Στραγγίζετε τη δεύτερη κονσέρβα και απλώνετε στη βάση της φόρμας τα κυβάκια της φρουτοσαλάτας. Από πάνω σκεπάζετε με το μίγμα του γιαουρτοζελέ. Βουτάτε τα μπισκότα ένα ένα στο σιρόπι της φρουτοσαλάτας και καλύπτετε όλη την επιφάνειά του. Τυλίγετε φέρνοντας τη μεμβράνη που προεξέχει από πάνω και ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει καλά.

Για να σερβίρετε, αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα, αφαιρείτε προσεκτικά τη μεμβράνη και αν θέλετε, διακοσμείτε με λίγη ακόμη φρουτοσαλάτα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.