Για 57 εκατομμύρια πουλήθηκε το μπλε διαμάντι Oppenheimer

Για 57 εκατομμύρια πουλήθηκε το μπλε διαμάντι Oppenheimer

Tο μπλε διαμάντι Oppenheimer, το σημαντικότερο κομμάτι που δημοπρατήθηκε απόψε από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s στη Γενεύη, πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 57,74 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας.

Έπειτα από μια δραματική δημοπρασία διάρκειας 20 λεπτών και τη σκληρή μάχη δύο επίδοξων αγοραστών, η ταυτότητα των οποίων παραμένει μυστήριο, ο εξαιρετικός αυτός λίθος που είχε τοποθετηθεί σε ένα δακτυλίδι κι έχει βάρος 14,62 καρατίων, πουλήθηκε έναντι 50,6 εκατομμυρίων δολαρίων, στα οποία προστίθεται η προμήθεια.

Πριν από τη δημοπρασία, ο οίκος Christie’s είχε εκτιμήσει την αξία του διαμαντιού μεταξύ 38 και 45 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Είναι το κόσμημα όλων των ρεκόρ» δήλωσε μία εκπρόσωπος τύπου του οίκου δημοπρασιών μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας στην οποία παρέστησαν εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι στη Γενεύη.

Το προηγούμενο ρεκόρ για ένα διαμάντι κι ένα κόσμημα το είχε το “Blue Moon of Josephine”, ένα μπλε διαμάντι 12,03 καρατίων, που αγοράστηκε για το ποσό των 48,4 εκατομμυρίων δολαρίων από έναν μεγιστάνα του Χονγκ Κονγκ τον Νοέμβριο του 2015 στη Γενεύη.

Το διαμάντι Oppenheimer, με έντονο μπλε χρώμα, ανήκει στη συλλογή του διάσημου κοσμηματοπώλη από το Λονδίνο Philip Oppenheimer (1911-1995), που ήλεγχε την παγκόσμια αγορά διαμαντιών μέσω της εταιρείας De Beers.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.