Γερμανία: Σύρος φερόμενος ως τρομοκράτης αυτοκτόνησε σε κέντρο κράτησης

Γερμανία: Σύρος φερόμενος ως τρομοκράτης αυτοκτόνησε σε κέντρο κράτησης

Το Γερμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την αυτοκτονία Σύρου μετανάστη, ο οποίος ήταν υπό κράτηση σε κέντρο της Λειψίας, ως ύποπτος για σχέδιο βομβιστική επίθεσης σε αεροδρόμιο του Βερολίνου.

Ο Τζαμπέρ Αλμπάκρ, 22 ετών, ζούσε στη χώρα από το 2015 και σύμφωνα με τις αρχές σχεδίαζε επίθεση όμοια με αυτές που συγκλόνισαν το Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο και το Βέλγιο τον Μάρτιο του 2016.

Ο Αλμπάκρ συνελήφθη τη Δευτέρα, αφού δύο συμπατριώτες του τον έδεσαν στο διαμέρισμά τους στη Λειψία και κάλεσαν την αστυνομία. Ο τρόπος σύλληψής του έχει εγείρει ερωτηματικά για πιθανό λάθος της αστυνομίας που δεν κατάφερε να τον συλλάβει το Σάββατο, με αποτέλεσμα να εξαπολύσει διήμερο ανθρωποκυνηγητό για την εύρεσή του.

“Το βράδυ της 12ης Οκτωβρίού 2016, ο Τζαμπέρ Αλμπάκρ, ο οποίος ήταν ύποπτος σχεδιασμού μιας σοβαρής επίθεσης, αυτοκτόνησε στο κέντρο κράτησης του νοσοκομείου των φυλακών της Λειψίας”, ανακοίνωσε το υπουργείο σε δήλωση στον ιστότοπό του.

Πριν την αυτοκτονία είχε γίνει γνωστό από τον ιστότοπο Spiegel Online πως ο ύποπτος βρισκόταν υπό 24ωρη παρακολούθηση λόγω του αυξημένου κινδύνου αυτοκτονίας ή απεργίας πείνας.

Ο τρόπος που επέλεξε ο 22χρονος να βάλει τέλος στη ζωή του δεν έχει γίνει επισήμως γνωστός, όμως το πρακτορείο ειδήσεων DPA κάνει λόγο για κρέμασμα.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.