Γερμανία: Με 80 λεπτά την ώρα θα πληρώνονται οι πρόσφυγες

Γερμανία: Με 80 λεπτά την ώρα θα πληρώνονται οι πρόσφυγες

Με ωρομίσθιο μικρότερο από ένα ευρώ θα αμείβονται οι πρόσφυγες που θα εργάζονται στη Γερμανία, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα l’ express.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας η Γερμανία θέλει να δημιουργήσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια 100.000 θέσεις εργασίας και θα πληρώνονται με 80 λεπτά την ώρα. Ο στόχος πέρα από τον προφανή, είναι όπως αναφέρει η εφημερίδα, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την ενσωμάτωση καθώς ταυτόχρονα οι πρόσφυγες θα μαθαίνουν τη γλώσσα και την εργασιακή κουλτούρα της χώρας.

Ήδη, όπως συμπληρώνει η εφημερίδα, στη Γερμανία υπάρχουν τέτοιες εργασιακές συνθήκες που αφορούν τους μακροπρόθεσμα ανέργους, αλλά η αμοιβή είναι 1 ευρώ και 5 λεπτά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν πρόκειται για μισθό, αλλά ούτε για πραγματική δουλειά. Οι πρόσφυγες θα διαμένουν δωρεάν στα κέντρα υποδοχής και θα εργάζονται στις συγκεκριμένες δομές σε υπηρεσίες καθαριότητας, στους χώρους εστίασης και «δεν θα εργάζονται σε κανονικό ωράριο, ούτε θα είναι θέσεις εργασίας σε δημόσιες υπηρεσίες» είπε ο πρόεδρος της ένωσης των δήμων της Γερμανίας Heute-Bluhm.

«Αυτές οι εργασίες σχεδιάστηκαν για τους μακροχρόνια ανέργους που χρειάζεται να φιλοξενούνται σε οργανωμένες δομές και δεν είναι για πρόσφυγες» είπε το μέλος των Πρασίνων Brigitte Pothmer.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2011 που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα, το 20% των Γερμανών πληρώνεται έως και 40% λιγότερο από το ελάχιστο ωρομίσθιο που ισχύει στη Γαλλία και το 40% έχει μισθό λιγότερο από 1.000 το μήνα.

Το 2012, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Εργασίας της Γερμανίας ανέφερε ότι περίπου 7,5 εκατομμύρια Γερμανοί έχουν συμβόλαια ημιαπασχόλησης και αμείβονται με 450 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Εργασίας στη Γερμανία κάποιοι στη χώρα εργάζονται για να ποινικοποιήσουν την πραγματική εργασία.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.