Γεννηματά: Παραιτηθείτε, η Βουλή θα δώσει λύση

Να παραιτηθεί ζήτησε από την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία από το βήμα της Βουλής επισήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί λύση από την παρούσα Βουλή και άσκησε δριμεία επίθεση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα θέματα Δικαιοσύνης. «Δεν μπορείτε να οδηγήσετε με ασφάλεια τη χώρα έξω από την κρίση. Παραιτηθείτε» είπε και συνέχισε  «η Βουλή αυτή πρέπει να δώσει τη λύση. Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει εθνική συνεννόηση».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χαρακτήρισε «πυροτέχνημα»  τη σημερινή συζήτηση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να αποπροσανατολίζει για να βγει από τα αδιέξοδα της. «Πολωτική-διχαστική πρωτοβουλία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση οικοδομεί ένα καθεστώς και η παρέμβαση της δικαιοσύνης είναι ένα από αυτό.

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να ακυρώσει «και τις 13 νομοθετικές ρυθμίσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο, όπως δεν κάνατε για το Μνημόνιο. Κυβέρνηση είστε», ενώ τόνισε ότι «εμείς θα στηρίξουμε την πρόταση σας για εξεταστική για όλα τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων» και αναρωτήθηκε «γιατί δεν λέτε ναι στην πρόταση μας για την οικονομία από το 2002;».

Υπογράμμισε ότι «εμείς στείλαμε την υπόθεση του Βατοπεδίου στη Δικαιοσύνη», αλλά «εσείς κάνατε την «πάπια», εσείς και το κόμμα σας». Η κ. Γεννηματά δήλωσε πως «εμείς κάναμε όλες αναγκαίες τομές μόνοι μεταξύ όλων των κομμάτων και έχουν εξαντλήσει τους ελέγχους και όλα τα πορίσματα είναι στα χέρια του εισαγγελέα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, δεν έχουμε τίποτα να καλύψουμε. Σταματήστε να μας κουνάτε το δάχτυλο».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επέμεινε και ζήτησε από τον πρωθυπουργό αν κάνει δεκτή  την πρόταση για εξεταστική, επισημαίνοντας  «όλα στο φως. Όποιος έχει βλάψει τον ελληνικό λαό να πληρώσει, όποιος και αν είναι».

Παρά ταύτα, τόνισε ότι «αυτό όμως δεν είναι άλλοθι για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη» και συνέχισε «δεν έχετε κανένα άλλοθι για τις πράξεις σας πυροτέχνημα η σημερινή συζήτηση, αποπροσανατολισμός για να βγει η κυβέρνηση από τα αδιέξοδά της».  «Πολωτική-διχαστική πρωτοβουλία», δήλωσε.

Η Φώφη Γεννηματά συνέχισε την επίθεσή της στην κυβέρνηση λέγοντας ότι προτιμά να μιλά για το παρελθόν προσπαθώντας να αποφύγει τις ευθύνες της. Όπως με τους πρόσφυγες και τη διαπραγμάτευση, θέματα για τα οποία η κυβέρνηση απλά φορτώνει τα βάρη στους πολίτες ή αφήνει να κάνουν τη δουλειά της μη κυβερνητικές οργανώσεις.

«Η χώρα βουλιάζει» προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά. Σε μία κυβέρνηση μόλις λίγων μηνών υπάρχουν προβλήματα «αμνησίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «δεν μπορείτε κ. Τσίπρα να υποδυθείτε τον άγγελο της κάθαρσης. Θέλετε να οικοδομήσετε ένα  καθεστώς και η παρέμβαση της δικαιοσύνης είναι ένα από αυτό  Η κυβέρνηση δεν προαναγγέλλει δικαστικές αποφάσεις και δεν τις επιβάλει. Πάει περίπατο η κατοχυρωμένη εσωτερική ανεξαρτησία στη Δικαιοσύνη». «Η χώρα χρειάζεται κανόνες που να τηρούνται» ανέφερε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε πως η χώρα χρειάζεται «ισχυρούς θεσμούς και όχι υπουργούς που μπουκάρουν σε γραφεία υπουργών».

protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.