Στη θέση του Γ. Σακελλαρίδη στη Βουλή ο Χρ. Βερναρδάκης, δεν παραδίδει την έδρα του ο Ν. Νικολόπουλος και θα καταψηφίσει

Στη θέση του Γ. Σακελλαρίδη στη Βουλή ο Χρ. Βερναρδάκης, δεν παραδίδει την έδρα του ο Ν. Νικολόπουλος και θα καταψηφίσει

Παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού  επισημαίνεται ότι τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο πως ο Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Όπως έγινε γνωστό, ο βουλευτής με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, υπέβαλε  την παραίτηση του.

Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός. Βουλευτής εκλέγεται πλέον ο Χριστόφορος Βερναδάκης, αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δήλωση του Π. Καμμένου για τον Ν. Νικολόπουλο
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε δήλωσή του επισημαίνει ότι αν ο κ. Νίκος Νικολόπουλος καταψηφίσει στην αποψινή ψηφοφορία τότε θα πρέπει να παραδώσει την έδρα του.

«Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Νωρίτερα, ο κ. Νικολόπουλος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό εξέφρασε την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το βράδυ στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι διαφωνεί με τους πλειστηριασμούς ακινήτων, ενώ είπε ότι την ίδια στάση θα κρατήσει και για το Ασφαλιστικό.
«Εγώ θα ήθελα οι βίοι μας να είναι παράλληλοι και να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον Πάνο Καμμένο. Θα είναι από εκεί και πέρα δική του απόφαση. Δεν εξαρτάται από εμένα».

Αργά το μεσημέρι ο Ν. Νικολόπουλος με δήλωσή του επανέλαβε την πρόθεσή του να μην παραδώσει την έδρα του και να καταψηφίσει το νομοσχέδιο υπογραμμίζοντας τη διαφωνία του με τη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Ανακοίνωση του Ποταμιού

Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχολιάζει το Ποτάμι, επισημαίνοντας ότι «η εξουσία είναι γλυκιά και δε σε αφήνει να αντιδράσεις, πολλές φορές ούτε καν να μιλήσεις» Προσθέτει ακόμη «και ένας που τόλμησε να διαφωνήσει, κλήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να φύγει από τη Βουλή. Και έφυγε. Προτίμησε δηλαδή να παραιτηθεί παρά να εξευτελιστεί. Οι υπόλοιποι, τι θα πουν αύριο σε όλους αυτούς που τους είχαν υποσχεθεί ότι θα τους σβήσουν τα δάνεια;» «Πάντως οι βουλευτές στις δημοκρατίες δίνουν λόγο στην συνείδησή τους και σε αυτούς που τους εκλέγουν και όχι στους κομματικούς κομισάριους», αναφέρει το Ποτάμι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.