Δέκα γαλλικά αεροσκάφη έριξαν σήμερα 20 βόμβες στη Ράκα της ανατολικής Συρίας

Δέκα γαλλικά αεροσκάφη έριξαν σήμερα 20 βόμβες στη Ράκα της ανατολικής Συρίας

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν απόψε με 20 βόμβες το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, την πόλη Ράκα της ανατολικής Συρίας, καταστρέφοντας ένα διοικητικό κέντρο και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε την Κυριακή από το υπουργείο Άμυνας.

“Ο πρώτος στόχος που καταστράφηκε χρησιμοποιούνταν από το Νταές (σ.σ. το ακρωνύμιο του ΙΚ στα αραβικά) ως κέντρο διοίκησης, κέντρο στρατολόγησης τζιχαντιστών και αποθήκη όπλων και πυρομαχικών.

Ο δεύτερος στόχος στέγαζε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών” ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο. Στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν δέκα μαχητικά αεροσκάφη και είναι η πρώτη μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το υπουργείο τα μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από βάσεις στην Ιορδανία και τα Αραβικά Εμιράτα ενώ στο συντονισμό συνέβαλαν και Αμερικανοί.

Πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα πρακτορεία αναφέρουν πως οι επιχειρήσεις έχουν πλήξει δεκάδες στόχους και πως θα κλιμακωθούν εντός των επόμενων ωρών. Πληροφορίες από ακτιβιστές στη Συρία που μεταδίδει η Daily Mail, αναφέρουν πως μέχρι τώρα δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες απώλειες αμάχων και πως το ρεύμα στην πόλη έχει διακοπεί.

Βίντεο από τα μαχητικά αεροσκάφη που απογειώνονται από την UAE βάση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.