Αλαλούμ… με τη σύλληψη του καταζητούμενου Σάλαχ Αμπντεσλάμ

Το ραδιοφωνικό δίκτυο RTL μετέδωσε ότι η αστυνομία των Βρυξελλών συνέλαβε το Σάλαχ Αμπντεσλάμ, τον Γάλλοπολίτη που καταζητείτο για τις επιθέσεις στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη βελγική πρωτεύουσα.  Λίγα λεπτά αργότερα το βελγικό δίκτυο RTBF μετέδωσε ότι ο καταζητούμενος δεν συνελήφθη.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, ωστόσο, έρευνες της βελγικής αστυνομίας στην περιοχή Μολενμπέκ των Βρυξελλών. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει συγκεκριμένες περιοχές με στόχο τον εντοπισμό προσώπων που ενδεχομένως ενέχονται στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Σύμφωνα με βελγικό τηλεοπτικό σταθμό έχει ήδη συλληφθεί ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές και χθες διένειμαν τη φωτογραφία του. Ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν φήμες περί ανταλλαγής πυρών.

Συναγερμός έχει σημάνει και σε δρόμους κοντά στα κτίρια της ΕΕ. Έχει εντοπιστεί ένα αυτοκίνητο με γαλλικές πινακίδες εντός του οποίου υπάρχει μια “ύποπτη βαλίτσα”. Οι πυροτεχνουργοί της βελγικής αστυνομίας πραγματοποιούν έρευνες.

Ο ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι Άχμεντ Αλ Μοχάμαντ ο οποίος πέρασε από την Ελλάδα, τη Σερβία και την Κροατία φέρεται να απεικονίζεται σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ανθρωπιστική οργάνωση “Rast plac”.

Στο βίντεο διάρκειας 48” που λήφθηκε στο κέντρο υποδοχής στο Πρέσεβο, στη νότια Σερβία, διακρίνεται, σε δεύτερο πλάνο νεαρός να διασκεδάζει χτυπώντας παλαμάκια τη στιγμή που κάποια ηλικιωμένη κυρία χορεύει υπό τους ήχους αραβικής μουσικής.
Η οργάνωση “Rast plac” ισχυρίζεται ότι πρόκειται για το άτομο, του οποίου το διαβατήριο βρέθηκε έξω από το στάδιο στο Παρίσι και ο οποίος φέρεται ως δράστης της βομβιστικής επίθεσης.

Τα αλβανικά ΜΜΕ στη νότια Σερβία αναμεταδίδουν συνεχώς το βίντεο, επισημαίνοντας ότι λήφθηκε μπροστά από το κυλικείο σίτισης των μεταναστών όπου τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων διανείμουν τροφή και πολλές φορές βάζουν αραβική μουσική.

Το σχετικό βίντεο μεταδίδουν σήμερα και όλα τα σερβικά ΜΜΕ με την επισήμανση ότι, αν και υπάρχουν ομοιότητες, είναι δύσκολο να διαπιστωθεί αν ο νεαρός που χτυπάει παλαμάκια είναι όντως ο Άχμεντ αλ Μοχάμαντ.

Συλλήψεις

Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν 23 ανθρώπους και κατέσχεσαν 31 όπλα σε ευρείες επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε μετά τις επιθέσεις του Παρισιού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι τις τελευταίες 48 ώρες οι αρχές έχουν επίσης επιβάλει “104 κατ’οίκον περιορισμούς σε άτομα που αποτελούν αντικείμενο ιδιαίτερης προσοχής των υπηρεσιών μας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.