Γαλλία: Συλλήψεις 4 υπόπτων για τρομοκρατία – Ετοίμαζαν χτύπημα στο Παρίσι

Γαλλία: Συλλήψεις 4 υπόπτων για τρομοκρατία – Ετοίμαζαν χτύπημα στο Παρίσι

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε τέσσερις συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία στο Μονπελιέ στη νότια Γαλλία.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί και όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές μεταξύ των συληφθέντων βρίσκεται και μια 16χρονη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η αστυνομία οδηγήθηκε στου υπόπτους όταν ανακάλυψαν εκρηκτικές ουσίες κατά τη διάρκεια ερευνών στο σπίτι των υπόπτων.

Παράλληλα μέσα στο σπίτι βρέθηκαν υπολογιστές και σχέδια από την πόλη του Παρισιού. Η αστυνομία πιστεύει πως οι τέσσερις ετοίμαζαν επίθεση στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η σύλληψη ήρθε μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση από την πλευρά των αρχών πως εξετάζεται το ενδεχόμενο γύρω από τον Πύργο του Άιφελ να τοποθετηθεί ένας αλεξίσφαιρος τοίχος προστασίας.  Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή ένας άντρας με μαχαίρια επιτέθηκε στην φρουρά φύλαξης στο Μουσείο του Λούβρου.

Η Γαλλία από τον Νοέμβριο του 2015 ύστερα από την τρομοκρατική επίθεση στην πόλη του Φωτός, βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Πηγή: topontiki.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.