44χρονος παρίστανε τον 16χρονο για να του στέλνουν φωτογραφίες ανήλικα κορίτσια

44χρονος παρίστανε τον 16χρονο για να του στέλνουν φωτογραφίες ανήλικα κορίτσια

44χρονος ιδιωτικός υπάλληλος συνελήφθη από την αστυνομία, καθώς διατηρούσε σελίδα στο Facebook μέσω της οποίας έπειθε ανήλικες να του στέλνουν γυμνές φωτογραφίες, παριστάνοντας τον 16χρονο. Στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος γυμνών φωτογραφιών.
Η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα μετά από καταγγελία μητέρας και της 13χρονης κόρης της τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με την καταγγελία, σε αυτή την περίπτωση ο 44χρονος συστήθηκε στην 13χρονη ως 21χρονος και μετά από συνομιλίες, το κορίτσι πείσθηκε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να συνομιλεί μαζί του και τηλεφωνικά.
Ο συλληφθείς έστελνε και ο ίδιος γυμνές φωτογραφίες του στις ανήλικες.
Στο σπίτι του μετά από έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικά αρχεία με τις φωτογραφίες της 13χρονης, αλλά και εκατοντάδες γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες τουλάχιστον 100 ακόμα κοριτσιών, ηλικίας 10-13 ετών.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των ανηλίκων που απεικονίζονται στις φωτογραφίες, καθώς και αν ο 44χρονος εμπορευόταν στο διαδίκτυο το συγκεκριμένο υλικό.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων μέσω διαδικτύου, με την οποία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Από την ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188

• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

• Μέσω twitter: @CyberAlertGR Πηγή: www.lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.