Με αγορές και συμφωνίες «σφραγίζεται» η επιτυχία του 1ου Fur Shopping Festival

Με αγορές και συμφωνίες «σφραγίζεται» η επιτυχία του 1ου Fur Shopping Festival

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, τόσο για την …τσέπη των γουναράδων της Καστοριάς και της Σιάτιστας Κοζάνης, όσο και για την ψυχολογία τους που το τελευταίο διάστημα είχε τεθεί σε …φθίνουσα πορεία λόγω της πτώσης του ρουβλίου και της διεθνούς κακής συγκυρίας του κλάδου, λειτουργεί η διοργάνωση του 1ου Fur Shopping Festival, που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο 13.000 τ.μ του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Προφήτης Ηλίας» στο διάστημα 3-6 Νοεμβρίου 2016.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδέσμου Γιάννης Κορεντσίδης, επισήμανε ότι οι 52 συμμετέχοντες εκθέτες στη διοργάνωση είναι ικανοποιημένοι, αφού ήδη κλείστηκαν συμφωνίες και «γίνονται αγορές» με τους 250 εμπορικούς επισκέπτες- κυρίως από Ρωσία και Ουκρανία-, που βρίσκονται στην περιοχή και οι οποίοι ενισχύουν με την παρουσία τους την τοπική οικονομία.

Στόχος είναι το 1ο Fur Shopping Festival να μετεξελιχθεί σε θεσμό για την περιοχή, πέραν της καθιερωμένης ετήσιας Έκθεσης Γούνας Καστοριάς που διεξάγεται τον Μαϊο, αλλά και να ενισχυθούν οι δράσεις του συνδέσμου με τη διοργάνωση και άλλων εκδηλώσεων που θα βοηθήσουν τη δραστηριότητα των Ελλήνων γουναράδων «οι οποίοι μπορεί να έχουν βρεθεί πολλές φορές μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, ωστόσο ξέρουν και δουλεύουν πάντα προς την κατεύθυνση αλλαγής του αρνητικού κλίματος στον κλάδο», υπογράμμισε ο κ. Κορεντσίδης.

Υπογραμμίζεται ότι το 1ο Fur Shopping Festival, απευθύνεται μεν σε εμπορικούς επισκέπτες, αλλά είναι ανοικτό και στο κοινό και πλαισιώνεται μεταξύ άλλων από εκθέσεις μόδας γούνας, events και κοκτέιλ.

Απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, ο κ. Κορεντσίδης επισήμανε ότι στόχος των εμπλεκομένων στον κλάδο είναι να ενεργοποιηθεί εκ νέου η αγορά των δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ, αλλά και να «θερμαίνεται ολοένα και πιο έντονα η παρουσία των Ελλήνων στην κινεζική αγορά». Πάντως, ο ίδιος εκφράζοντας μεν την αποφασιστικότητα των Ελλήνων γουναράδων να οδηγήσουν και πάλι το «καράβι του κλάδου» σε γαλάζια νερά, ζήτησε να τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες και να «πέσει χρήμα στον κλάδο, ώστε ο τομέας να ενεργοποιηθεί, πριν σβήσει».

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στο στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο του κλάδου της γούνας, συνολικού προϋπολογισμού 34 εκατ. ευρώ που αφορά από την περιβαλλοντική διαχείριση αποβλήτων (10,6 εκατ. ευρώ) μέχρι και την ίδρυση ερευνητικού κέντρου εκτροφής γουνοφόρων ζώων (4 εκατ. ευρώ) και τη δημιουργία μονάδας παραγωγής βιοαερίου και ενέργειας (6,2 εκατ. ευρώ).

Leave a Reply

Your email address will not be published.