Φτερά και πάγος… στο εργαστήρι Νέων Σχεδιαστών της NAFA στο πλαίσιο της 6ης FEA

Με τη συμμετοχή 30, περίπου, νέων σχεδιαστών, σε πλήρη εξέλιξη είναι το εργαστήρι Νέων Σχεδιαστών που διοργανώνουν ο ΣΕΓ και η NAFA, στο πλαίσιο μίας μεγάλης προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια από τους προαναφερόμενους φορείς, προκειμένου νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με το χώρο της μόδας, να γνωρίσουν την τέχνη της γούνας.

Στόχος της δράσης αυτής, ταυτόχρονα, είναι να δοθεί η ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να αναδείξουν το ταλέντο και τη δουλειά τους, αλλά και να αγαπήσουν και να προωθήσουν τη γούνα, όπως οι γουνοποιοί.

«Η γούνα είναι πολύ «in», με πολλούς μεγάλους οίκους στο εξωτερικό να προτείνουν αυτό το προϊόν και αυτό το βλέπουμε και στις κολεξιόν που παρουσιάζονται. Επίσης, ενθαρρυντικό είναι ότι προωθείται ο συνδυασμός της γούνας με το δέρμα και με το ύφασμα και αυτό δίνει μία δυνατότητα «mix and match» που θα αυξήσει την αγορά για το ίδιο το προϊόν της γούνας, αλλά θα δώσει την ευκαιρία στους νέους σχεδιαστές να πειραματιστούν ακόμη περισσότερο», τόνισε ο εκπρόσωπος της NAFA, Μπάμπης Πούλιος.

Το θέμα του εργαστηρίου που διεξάγεται στην Έκθεση γούνας Αθηνών, υπό την επίβλεψη του καθηγητή του ROYALL COLLEGE OF ART LONDON, Βασίλη Καρδάση, είναι τα «φτερά» και ο «πάγος», αντικείμενα τα οποία ενθουσίασαν τους σχεδιαστές.

«Η ιδέα είναι ότι η γούνα φοριέται σε όλες τις εποχές, όπως τα ζώα έχουν τη γούνα τους και τα πουλιά τα φτερά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στη συνέχεια, βέβαια, εξειδικεύουμε στον πάγο», εξήγησε ο κ. Καρδάσης.

Οι τρεις καλύτεροι σχεδιαστές, θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της NAFA στο Τορόντο, προκειμένου να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια.

109 108 107 106 105 104 103 102 101

Δείτε τις δηλώσεις του εκπροσώπου της NAFA, Μπάμπη Πούλιου και του επιβλέποντα καθηγητή του ROYALL COLLEGE OF ART LONDON, Βασίλη Καρδάση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.