«Φρούριο» με 300 αστυνομικούς το Χίλτον

Σε κέντρο του αστυνομικού ενδιαφέροντος έχει μετατραπεί το ξενοδοχείο Χίλτον, το οποίο έχει μετατραπεί σε «φρούριο» λόγω της άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι θα διαμείνουν σε δωμάτια του ξενοδοχείου που έχουν ελεγχθεί ένα προς ένα από αστυνομικούς, ενώ περιμετρικά του ξενοδοχείου υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις από διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας.

Συνολικά για τη φύλαξή τους θα απασχοληθούν περίπου 250-300 αστυνομικοί, ανάμεσά τους άνδρες των ΕΚΑΜ που θα βρίσκονται σε επιφυλακή, άνδρες της Ασφάλειας, της Τροχαίας, της Αντιτρομοκρατικής και των ΜΑΤ.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, με τη γενικότερη φύλαξη των Θεσμών απασχολείται και κλιμάκιο της ΕΥΠ σε επίπεδο πληροφοριών που μπορεί να συνδράμουν στην ασφάλειά τους.

Η πιο διακριτή μονάδα στο Χίλτον είναι η μόνιμη κλούβα των ΜΑΤ που βρίσκεται σταθμευμένη στο πίσω μέρος του κτιρίου, ενώ άνδρες με πολιτικά έχουν περικυκλώσει το ξενοδοχείο.

Αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι στην Αθήνα θα φτάσουν μαζί με τους τέσσερις επικεφαλής των θεσμών και πολλά μέλη των ομάδων εργασίας και των τεχνικών κλιμακίων που θα συνδράμουν στις διαπραγματεύσεις, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της ΕΛ.ΑΣ. Οι αφίξεις τους ξεκίνησαν από χθες και θα ολοκληρωθούν μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Εκτός από τους Έλληνες αστυνομικούς οι επικεφαλής των Θεσμών θα έχουν δίπλα τους δικούς τους σωματοφύλακες –ειδικά εκπαιδευμένους στη φύλαξη vip- που θα είναι οι «σκιές τους σε όλες τις μετακινήσεις τους.

Σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι αρκετά ραντεβού μελών της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών θα γίνουν στο ξενοδοχείο, γεγονός που ενισχύσει, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., την ανάγκη για δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

 

huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.