Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δήμου Καστοριάς

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δήμου Καστοριάς

Γεμάτη ζεστασιά, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, ήταν η εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δήμου Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκε εχθές στην Πλατεία Ομόνοιας, στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς με τις όμορφες μελωδίες τους και τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα που έψαλαν, μάγεψαν τους παρευρισκόμενους, που έδωσαν το «παρών» για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Το σύνθημα για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου έδωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, μετρώντας αντίστροφα μαζί με μικρούς και μεγάλους, για να λάμψουν τα εκατοντάδες φωτάκια του δέντρου, την ίδια ώρα που ο χειμωνιάτικος ουρανός φωτίστηκε με πυροτεχνήματα, προκαλώντας επιφωνήματα θαυμασμού.

«Φέτος, σε μία ακόμη δύσκολη χρονιά λόγω των ειδικών συνθηκών που βιώνουμε, έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ να διατηρήσουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία μας. Μέσα από τη σημερινή εκδήλωση, αλλά και όλες τις εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα, θέλουμε να αισθανθούμε όλοι μαζί πιο χαρούμενοι και πιο αισιόδοξοι για το νέο έτος που θα ανατείλει σε λίγες ημέρες», τόνισε ο Δήμαρχος, ευχαριστώντας το Μουσικό Σχολείο, το Τοπικό Συμβούλιο Καστοριάς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ομόνοια» για τη συνδρομή τους στη διεξαγωγή της εκδήλωσης, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους που με την παρουσία τους έδωσαν ξεχωριστή νότα στη βραδιά.

Το «παρών» έδωσε ο νέος Μητροπολίτης Καστοριάς  κ. Καλλίνικος, ο οποίος, στη σύντομη ομιλία του, σημείωσε: «Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σήμερα σε αυτή την πολύ όμορφη εκδήλωση και ανάμεσα στα παιδιά, που ζεσταίνουν την καρδιά μας. Καλές γιορτές και χρόνια πολλά».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Διοικητής του 15ου Συντάγματος Πεζικού, Ιωάννης Σμαλιός, εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του Βουλευτή Ν.Δ,. Ζήση Τζηκαλάγια, και η διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.