5 τρόποι να φορτίσετε το iPhone 6s πιο γρήγορα

Από τη στιγμή που θα κλείσει το κινητό σας από μπαταρία ώσπου να το ξαναφορτίσετε πλήρως, θέλετε 2 ώρες και 40 λεπτά. Τι γίνεται, λοιπόν, όταν βιαζεστε;

5 τρόποι να φορτίσετε το iPhone 6s πιο γρήγορα

Ο χρόνος που χρειάζεται ένα iPhone 6s για να φορτίσει εξαρτάται από τις εφαρμογές που «τρέχετε» σε αυτό, αλλά και το είδος φορτιστή που χρησιμοποιείτε. Υπάρχουν, όμως, 5 τρόποι για να το καταφέρετε πιο γρήγορα:

1) Μεταβείτε στη Λειτουργία Πτήσης (Airplane Mode)

Ένας λόγος που ένα κινητό αργεί πολύ να φορτίσει είναι η ενέργεια που σπαταλά για να διατηρεί τις βασικές λειτουργίες ανοιχτές. Αν, λοιπόν, επιλέξετε τη Λειτουργία Πτήσης, η ενέργεια αυτή θα εξοικονομηθεί. Βέβαια, με αυτή τη μέθοδο θα είναι αδύνατο να λάβετε κλήσεις, μηνύματα, να χρησιμοποιήσετε δεδομένα ή το GSP την ώρα που θα το φορτίζετε. Όμως, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε πολύ λιγότερο χρόνο. Για να μεταβείτε στη Λειτουργία Πτήσης, πηγαίνετε στα Settings και πατήστε το σχετικό πλήκτρο.

2) Χρησιμοποιήστε έναν 2,1 φορτιστή τοίχου.

Αυτό είναι ένα καλό μυστικό. Ο 1Α φορτιστής που λάβατε μαζί με το iPhone 6s ή 6s Plus είναι εντυπωσιακά ελαφρύς. Αν, όμως, θέλετε πιο γρήγορη φόρτιση, πρέπει να χρησιμοποιοιήσετε έναν 2,1 , όπως αυτοί που χρησιμοποιούνται συνήθως στα iPad. Κι αν δεν έχετε iPad, μπορείτε να αγοράσετε έναν κατευθείαν για το iPhone σας, εφόσον στο Amazon μπορείτε να βρείτε από μόλις 5,99 δολάρια. Αν, πάλι, ανησυχείτε ότι ένας φορτιστής iPad μπορεί να βλάψει το κινητό σας, το περιοδικό Forbes το διαψεύδει.

3) Στρέψτε το κινητό σας με την οθόνη προς τα κάτω.

Γιατί να το κάνετε αυτό; Γιατί έτσι θα αποτραπεί ο φωτισμός της οθόνης από τις ειδοποιήσεις και, συνεπώς, θα σωθεί αρκετή από τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Γενικά, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του iPhone, αν το στρέφουμε με την οθόνη προς το κάτω όταν δεν το χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να παρατείνει την ανθεκτικότητα της μπαταρίας μέχρι και μία ώρα.

4) Μεταβείτε στο Low Power Mode.

Αν η Λειτουργία Πτήσης σάς φαίνεται υπερβολή, φορτίστε το κινητό σας στο Low Power Mode κι έτσι, θα απενεργοποιηθούν προσωρινά η αυτόματη λήψη αρχείων, το Siri, η λήψη μέιλ και άλλες εφαρμογές που σπαταλούν τη μπαταρία. Και πώς θα το επιλέξετε; Με τρία απλά βήματα: Πηγαίνετε Settings, Battery, Low Power Mode.

5) Κάντε τη φόρτιση σε θερμοκρασία δωματίου.

Έχετε αναρωτηθεί γιατί το κινητό σας αργεί να φορτίσει όταν … χιονίζει; Έχει αποδειχθεί ότι το κρύο επηρεάζει αρνητικά τη μπαταρία. Αντίστοιχα, και η υπερβολική ζέστη μπορεί να της προκαλέσει υπερθέρμανση, πίεση των υλικών και μείωση της διάρκειας ζωής. Καλύτερα, λοιπόν, να το φορτίζετε στο σπίτι σας σε θερμοκρασία δωματίου.

 

www.womantoc.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.