Αλλαγές σε κλίμακες και συντελεστές φορολογίας των εισοδημάτων του 2015

Αλλαγές σε κλίμακες και συντελεστές φορολογίας των εισοδημάτων του 2015

Σειρά ανατροπών «της τελευταίας στιγμής» στους κλίμακες και τους συντελεστές φορολογίας των εισοδημάτων του 2015 φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των συζητήσεων με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, σύμφωνα μεδημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, που επικαλείται πληροφορίες, προβλέπονται τα εξής:

● Παρεμβάσεις στις φορολογικές κλίμακες με μικρή αύξηση των ανώτατων φορολογικών συντελεστών που θα επιβαρύνουν τους έχοντες υψηλά εισοδήματα. Επίσης εξετάζεται να θεσπιστεί ένα μικρό αφορολόγητο όριο εισοδήματος για ορισμένους αυτοαπασχολούμενους, προκειμένου να περιοριστεί η επιβάρυνση που προκύπτει με την αύξηση της προκαταβολής φόρου από 55% σε 75% για τα εισοδήματα του 2015.
● Αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων στα εισοδήματα από ενοίκια. Για τα εισοδήματα αυτά, αναμένεται να καθιερωθεί νέα φορολογική κλίμακα, στην οποία οι συντελεστές 11% (για ετήσια ποσά μέχρι 12.000 ευρώ) και 33% (για τα πέραν των 12.000 ευρώ ετήσια ποσά) θα είναι αυξημένοι.
● Αύξηση των φόρων και για τους αγρότες. Μετά την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στο 75% για τα αγροτικά εισοδήματα του 2015 δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες παρεμβάσεις στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Έθνους», οι σχετικές ρυθμίσεις αναμένεται να έρθουν στη Βουλή λίγο πριν από την εκπνοή του έτους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.