Φονικές πλημμύρες στην Κίνα: 186 οι νεκροί

Φονικές πλημμύρες στην Κίνα: 186 οι νεκροί

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα οι τραυματίες αγγίζουν τους 45 – Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανανέωσε τον πορτοκαλί συναγερμό

Την ώρα που ο έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα τουλάχιστον 186 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από φονικές πλημμύρες. Σύμφωνα με τα ξένα μέσα οι τραυματίες αγγίζουν τους 45.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα θα ενταθούν μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, ενημερώνοντας ότι θα πλήξουν τη χώρα άλλα δύο ισχυρά κύματα βροχοπτώσεων.

Ενάμιση εκατομμύριο πολίτες έχουν πληγεί από την κακοκαιρία, ενώ η οικονομική καταστροφή αγγίζει τα 50 δισ. γουάν. Εννέα χιλιάδες σπίτια έχουν καταρρεύσει, ενώ έχουν καταστραφεί τεράστιες εκτάσεις γης.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανανέωσε τον πορτοκαλί συναγερμό.

Επτά αγνοούμενοι μετά από κατολίσθηση στην επαρχία Γκουιτζόου

Επτά άνθρωποι αγνοούνται μετά από κατολίσθηση που παρέσυρε πέντε σπίτια στην επαρχία Γκουϊτζόου, στα νοτιοδυτικά της Κίνας, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, η κατολίσθηση έγινε γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Την Παρασκευή, οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήση στην πεδιάδα της Γκουϊτζόου, προκαλώντας το θάνατο 23 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων επτά.

Πηγή: protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.