Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ… νίκησε η αποχή

Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ… νίκησε η αποχή

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κέρδισε τις φοιτητικές εκλογές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ) και την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή κίνηση (ΕΑΑΚ) να την ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Για ακόμη μια χρονιά όμως η αποχή ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια της διαδικασίας.

Τα στοιχεία δείχνουν πως η συμμετοχή φαίνεται να κινήθηκε κάτω από το 50%, με τους φοιτητές να γυρίζουν την «πλάτη» στην διαδικασία και φέτος.

Επεισόδια σε πολλά Πανεπιστήμια

Κατά την διάρκεια των εκλογών σημειώθηκαν μικροεπεισόδια και επικράτησε ένταση έξω από το κτίριο του παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Άγνωστοι συνεπλάκησαν με ομάδα φοιτητών που περιφρουρούσαν την εκλογική διαδικασία.

Οι άγνωστοι έριξαν πέτρες και φωτοβολίδες ενώ μετά από λίγη ώρα απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες έκαναν χρήση χημικών, τόσο στην οδό Ναυαρίνου όσο και στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων.

Λίγο αργότερα η ένταση μεταφέρθηκε και στο κτίριο του Πολυτεχνείου καθώς άτομα εισέβαλαν στο χώρο κρατώντας τσεκούρια, προσπαθώντας να διακόψουν τις διαδικασίες και καταφέρνοντας τελικά να κάψουν δύο κάλπες στην αίθουσα που πραγματοποιούνταν οι εκλογές για το τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών. Ωστόσο, η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Στόχος ομάδας νεαρών με καλυμμένα πρόσωπα έγιναν και φοιτητές- μέλη της παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΠ, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Κατά την επίθεση της ομάδας στη Θεολογική Σχολή τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας φοιτητής του τμήματος Θεολογίας.

Καταδίκασε ο Κώστας Γαβρόγλου

Τα γεγονότα σχολίασε και ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, «είναι μία σημαντική ημέρα για τους φοιτητές που ψηφίζουν, και αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες πρέπει να προστατευθούν». «Αυτές οι συμπεριφορές είναι απολύτως καταδικαστέες», κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.