Φλογέρες με προσούτο και τυρί

20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

18
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 45 γρ. μουστάρδα
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 3 φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
  • 1,5 κ.γ. κύμινο
  • 12 κομμένες λεπτές φέτες προσιούτο
  • 75 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί

Για την σος

  • 1 κ σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • πιπέρι
  • αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το μείγμα που θα αλείψουμε το κάθε φύλλο, προσθέτοντας το βούτυρο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  • Παίρνουμε  1 φύλλο κρούστας, το κόβουμε στη μέση (οριζόντια) και μετά στα 3 (κάθετα). (Θα έχουμε 6 κομμάτια φύλλου)
  • Αλείφουμε κάθε κομμάτι από το φύλλο μας με το μείγμα βουτύρου-μουστάρδας.
  • Πασπαλίζουμε με το κύμινο, σκορπίζουμε μερικά μπαστουνάκια-λωρίδες από το προσιούτο και λίγο από το τυράκι. Διπλώνουμε ρολάροντας από τη μία γωνία μέχρι την άλλη δημιουργώντας ένα πουράκι.
  • Το βάζουμε σε ένα ταψάκι, που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα 5 κομμάτια φύλλου.
  • Αλείφουμε από πάνω με το αρωματικό μας βούτυρο και πασπαλίζουμε με κύμινο και τυρί.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα άλλα δύο φύλλα.
  • Συνολικά βγαίνουν 18 τεμάχια.
  • Ψήνουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε την σος μας σε ένα μπολάκι ανακατεύοντας το μέλι, την μουστάρδα, την μαγιονέζα, το πιπέρι και το αλάτι.
  • Σερβίρουμε τις φλογέρες μας με την σος.
Tip
Σε περίπτωση που φτιάξουμε μία οποιαδήποτε πίτα μπορούμε να κρατήσουμε τα φύλλα για να φτιάξουμε φλογέρες!!

 

Πηγή: akispetretzikis.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.