20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 45 γρ. μουστάρδα
- πιπέρι
- αλάτι
- 3 φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
- 1,5 κ.γ. κύμινο
- 12 κομμένες λεπτές φέτες προσιούτο
- 75 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί
Για την σος
- 1 κ σ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
- πιπέρι
- αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το μείγμα που θα αλείψουμε το κάθε φύλλο, προσθέτοντας το βούτυρο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Παίρνουμε 1 φύλλο κρούστας, το κόβουμε στη μέση (οριζόντια) και μετά στα 3 (κάθετα). (Θα έχουμε 6 κομμάτια φύλλου)
- Αλείφουμε κάθε κομμάτι από το φύλλο μας με το μείγμα βουτύρου-μουστάρδας.
- Πασπαλίζουμε με το κύμινο, σκορπίζουμε μερικά μπαστουνάκια-λωρίδες από το προσιούτο και λίγο από το τυράκι. Διπλώνουμε ρολάροντας από τη μία γωνία μέχρι την άλλη δημιουργώντας ένα πουράκι.
- Το βάζουμε σε ένα ταψάκι, που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα 5 κομμάτια φύλλου.
- Αλείφουμε από πάνω με το αρωματικό μας βούτυρο και πασπαλίζουμε με κύμινο και τυρί.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα άλλα δύο φύλλα.
- Συνολικά βγαίνουν 18 τεμάχια.
- Ψήνουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε την σος μας σε ένα μπολάκι ανακατεύοντας το μέλι, την μουστάρδα, την μαγιονέζα, το πιπέρι και το αλάτι.
- Σερβίρουμε τις φλογέρες μας με την σος.
Tip
Σε περίπτωση που φτιάξουμε μία οποιαδήποτε πίτα μπορούμε να κρατήσουμε τα φύλλα για να φτιάξουμε φλογέρες!!
Πηγή: akispetretzikis.com