Άνοιξε ο δρόμος για παροχή φυσικού αερίου σε Καστοριά – Άργος Ορεστικό – Ικανοποίηση Κεπαπτσόγλου

Άνοιξε ο δρόμος για παροχή φυσικού αερίου σε Καστοριά – Άργος Ορεστικό – Ικανοποίηση Κεπαπτσόγλου

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και μνημονίου συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την ίδρυση φορέα διαχείρισης φυσικού αερίου για την παροχή του σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό από τον ΤΑΠ.

Τη σχετική είδηση ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης και επιβεβαίωσε ο Υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

 

Σήμερα, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης  εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις εξελίξεις και προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις:

κεπαπτσογλου πανος (7)«Μοχλό ανάπτυξης» που θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα και θα καλύψει τις ανάγκες 25.000 κατοίκων στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, χαρακτήρισε  στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, το έργο παροχής φυσικού αερίου στην περιοχή.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη , για την συμφωνία με την ΔΕΠΑ και την επικείμενη υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία,  σχετικά με την παροχή φυσικού αερίου στις περιοχές Καστοριά, Χλόη, Άργος Ορεστικό, Νέα Λεύκη και Μανιάκοι, ο κ. Κεπαπτσόγλου δήλωσε «ιδιαίτερα ικανοποιημένος» από την εξέλιξη αυτή.

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού , υπογράμμισε μάλιστα ότι «το έργο αυτό ήταν πριν από 3 χρόνια όνειρο θερινής νυχτός, το οποίο σήμερα μπορεί να υλοποιηθεί, στηρίζοντας τα νοικοκυριά και τις τοπικές επιχειρήσεις και λύνοντας το πρόβλημα του υψηλού κόστους της θέρμανσης, σε μία περιοχή που έχει βαρύ, δύσκολο και μακρύ χειμώνα».

Η θετική  εξέλιξη που ανακοινώθηκε χθες από τον κ. Σκουρλέτη,  στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη , στηρίχθηκε ιδιαίτερα στην μελέτη της ΑΝ.ΚΟ Α.Ε,  από την οποία προκύπτει ότι ο κλάδος αυτός της Καστοριάς, εξασφαλίζει την απόλυτη βιωσιμότητα υλοποίησης του έργου παροχής φυσικού αερίου στην περιοχή.

Στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού  Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, αναφέρθηκε επίσης στην σημαντική θετική συμβολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη και ζήτησε άμεσα την διοργάνωση συνάντησης της Περιφέρειας, της ΑΝ.ΚΟ , του ΕΚΕΤΑ  και την συνδρομή  του Υπουργείου Ενέργειας, για τον συντονισμό των ενεργειών και την επίσπευση των διαδικασιών προώθησης και υλοποίησης του έργου.

Πηγές: http://kozani.tv/ & ΕΡΤ Κοζάνης/ Αντώνης Μαυρίδης  http://www.ert.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.