Νέα πρόκληση από τον Ν. Φίλη: «Το ίδιο πράγμα πάπρικα και μπούκοβο»

Νέα πρόκληση από τον Ν. Φίλη: «Το ίδιο πράγμα πάπρικα και μπούκοβο»

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ταράζει τα νερά ο Νίκος Φίλης, έπειτα από τις δηλώσεις του σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό «αέρα». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η πάπρικα και το μπούκοβο αποτελούν στην πραγματικότητα το ίδιο προϊόν.

Όλα ξεκίνησαν σε ψητοπωλείο του κέντρου της Αθήνας όπου ο Νίκος Φίλης βρέθηκε μαζί με την παρέα του για ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα. Μαζί με την παραγγελία του ο υπουργός ζήτησε από τον σερβιτόρο «καυτερό πιπέρι» και εκείνος του απάντησε «Πάπρικα ή μπούκοβο;». Δίχως πολλή σκέψη, ο πρώην δημοσιογράφος αποκρίθηκε «Φέρε ό,τι θες μωρέ. Το ίδιο είναι» μπροστά στα μάτια των έκπληκτων συνδαιτυμόνων του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όλοι οι παρευρισκόμενοι «πάγωσαν», ενώ δεν ήταν λίγοι οι περαστικοί που στο άκουσμα της δήλωσης κοντοστάθηκαν γυρνώντας να δουν από που ακούστηκε. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός πως ένας οδηγός λεωφορείου παραβίασε ερυθρό σηματοδότη, καθώς η προσοχή του αποσπάστηκε από το οδόστρωμα.

Χωρίς να δοθεί μεγάλη διάσταση στο ζήτημα, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ζήτησε ευγενικά από τον υπουργό και την παρέα του να αποχωρήσουν από το χώρο, αίτημα στο οποίο υπάκουσαν χωρίς αντιρρήσεις. Ο υπουργός μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, ενώ άμεσα αναμένεται συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα για να συζητηθεί το ζήτημα.

tokoulouri.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.