Φεστιβάλ της Αυλής: Μάγεψαν την Καστοριά οι Lemonostifel

Φεστιβάλ της Αυλής: Μάγεψαν την Καστοριά οι Lemonostifel

Lemonostifel

επέστρεψαν και πάλι εκεί από όπου το ταξίδι ξεκίνησε…

‘Eνα «παιχνίδι» ήχου και εικόνας γέμισε χθες ατμοσφαιρικά την αυλή του Αρχοντικού Πηχεών. Με φόντο τα μοναδικά εικαστικά video -πολλά από τα οποία και με εικόνες της Καστοριάς-  η μουσική των Lemonostifel παρουσιάστηκε για μια ακόμα φορά στο κοινό της πόλης, μέσα από ένα πρόγραμμα που συνδύαζε κομμάτια των προηγούμενων δίσκων τους αλλά και μέρος της νέας τους δισκογραφικής δουλειάς που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Ήχοι ηλεκτροακουστικοί που μπλέχτηκαν με στοιχεία ροκ, πανκ και τζάζ αντήχησαν στη γωνιά αυτή της παλιάς πόλης,  σε μια αυλή γεμάτη από κόσμο, νέους και νέες, επισκέπτες και μη, ανθρώπους που θελησαν να ξανακούσουν ή να γνωρίσουν μουσικά μια μπάντα που γεννηθηκε εδώ, στην Καστοριά, και η δουλειά της έχει χαρακτηριστεί ως «ο θρίαμβος της μουσικής».

λίγα λόγια για τους Lemonostifel

… ο Γαβρίλος βρίσκει τον Χάρη και με παρέα το τσέλο της Εύης γίνεται το πρώτο demo. Επειδή όμως στους τρεις, ενίοτε και τέταρτος χωρά, η παρέα μεγάλωσε με την κιθάρα του Νέστορα.

Κι όπως τα χρόνια περνούν και φεύγουν, μα πάντα κάτι μας αφήνουν, έτσι πέρασαν κι ο Γιώργος Τόλιος (τύμπανα), ο Χρήστος Τσαπράζης (κόντρα μπάσο), ο Δημήτρης Μπασλάμ (ακουστικό μπάσο), ο Θάνος Σιδέρης (μπάσο κλαρίνο) αφήνοντάς μας αναμνήσεις κι εμπνεύσεις.

Σύντομη παύση εργασιών και οι Lemonostifel επανέρχονται, αυτή τη φορά με τους Πάνο Μανουηλίδη (μπάσο), Μιχάλη Βρέττα (βιολί), Χάρη Βορεάδη (τυμπανόκρουστα),  Νίκο Μαγνήσαλη (κρουστοτύμπανα, κλαρίνο), Νέστορα Καποδίστρια (κιθάρα) και Γαβρίλο Χρυσικόπουλο (κιθάρα, τρομπέτα, μπουζούκι).

Live έρχονται, θεατρικά φεύγουν κι ο άνεμος των Lemonostifel οδηγεί στην Λάρισα, όπου με ηχολήπτη τον Χρήστο Μέγα ηχογραφείται ο πρώτος δίσκος, στο στούντιο του Θ.Παπακωνσταντίνου (Ιούνιος 2009). Το καλοκαίρι φεύγει, παίρνοντας μαζί του τον Μιχάλη και φέρνοντας τον Νίκο Παπαϊωάννου στο τσέλο, τον Βαγγέλη Βραχνό στην τρομπέτα και καινούρια κομμάτια που περίμεναν τον Τίτο Καρυωτάκη και το Χρήστο Χαρμπίλα για να γίνει η ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου με την εταιρία τους, all together now (Απρίλιος 2011).

Κι ενώ ο καιρός περνά, έρχονται περισσότερα όργανα επί σκηνής και videos, αναπόσπαστο -πλέον- στοιχείο των ζωντανών εμφανίσεών τους, δεδομένα τα οποία διαχειρίζεται ο Ορέστης Πατσινακίδης (ηχοληψία, videos).

Συναυλίες, φεστιβάλ, θεατρικά έργα, video clip και την άνοιξη του 2015 τα λεμόνια ανθίζουν και πάλι, αυτή τη φορά στο Silvox Studio στην Ολλανδία, ηχογραφώντας τον τρίτο τους δίσκο (Μάρτιος 2015) που αναμένεται το 2016.

ΜΟΥΣΙΚΗ:

https://www.youtube.com/watch?v=nmk9fgWd0IA

https://www.youtube.com/watch?v=rQ28ujjR2rA

https://www.youtube.com/watch?v=8xjpTwLAdX0

https://www.youtube.com/watch?v=UVdynkq-WJ4

Έγραψαν για τους Lemonostifel:

 Τα τραγούδια τους δεν έχουν στίχους, έχουν εικόνες. Δεν είναι ακριβώς μπάντα. Μήπως είναι ορχήστρα;”…”Παρομοιάζουν τους εαυτούς τους με επτά πηγές που καταλήγουν σε ένα ποτάμι με πολλά και διαφορετικά όργανα και βιώνουν την εμπειρία πάνω στη σκηνή σαν έναν σκιέρ που κατεβαίνει την καλύτερη πίστα του κόσμου.”

www.TVXS.gr (2.09.2012)

http://tvxs.gr/news/moysiki/lemonostifelepta-filoi-xiliades-moysikes

“Η μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί ηλεκτροακουστική, ροκ, πανκ, σουινγκ, φανκ, εθνικ, τζαζ με μεσογειακά και βαλκανικά στοιχεία … Δημιουργούν κομμάτια τα οποία είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, μα εξίσου άριστα εκτελεσμένα, ενώ ερωτοτροπούν με τις ατμόσφαιρες. Οι μελωδίες τους είναι πλούσιες, χορταστικές, που προσγειώνονται κατευθείαν στο στομάχι σου και από εκεί εξαπλώνονται σε κάθε κύτταρο του κορμιού σου…

Αυτό που κάνουν οι Lemonostifel θα το ονόμαζα ‘ο θρίαμβος της μουσικής’…”

www.fridge.gr (6.11.2012)

http://fridge.gr/57705/stiles/wonderland/

ο ιδιαίτερος ήχος τους θυμίζει έντονα τους αγαπημένους Beirut, διατηρώντας όμως τον ελληνικό του χαρακτήρα και την ξεχωριστή τους ταυτότητα.”

www.eradio.gr (8.6.2015)

http://www.e-radio.gr/post/38722/11-erwthseis-me-toys-lemonostifel-kratane-oso-ena-glyko-toy-koytalioy

 

lemonostifel2 (2)

lemonostifel2 (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.