Πόλη φάντασμα το Παρίσι – Κλειστόν μέχρι νεωτέρας

Πόλη φάντασμα το Παρίσι – Κλειστόν μέχρι νεωτέρας

Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται από σήμερα το Παρίσι το οποίο θυμίζει πόλη φάντασμα.

Κλειστά είναι μετά από απόφαση των αρχών τα σχολεία, τα μουσεία, τα γυμναστήρια, οι αγορές. Η αστυνομία έχει κάνει συστάσεις στους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας γύρω από κομβικά σημεία της πόλης.

H προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία των U2 στο στάδιο Bercy ακυρώθηκε ενώ σχεδόν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο προχωρούν σε αντίστοιχες ανακοινώσεις. Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως κλειστή θα παραμείνει σήμερα και η Disneyland.

Η Air France αναμένεται να πραγματοποιήσει κανονικά όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις της σήμερα Σάββατο, παρά την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία έχει κηρυχθεί στη Γαλλία μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. “Επιβεβαιώνουμε ότι όλες οι επικείμενες πτήσεις από και προς τη Γαλλία θα πραγματοποιηθούν κανονικά μετά τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου”, ανέφερε ο γαλλικός εθνικός αερομεταφορέας, προειδοποιώντας όμως ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις εξαιτίας των αυστηρότερων συνοριακών ελέγχων που επιβλήθηκαν.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι προσφέρει δωρεάν αλλαγές εισιτηρίων για τους επιβάτες που δεν προτίθενται να ταξιδέψουν έως και την 15η Νοεμβρίου. “Μπορείτε να αναβάλλετε το ταξίδι σας έως και για την 22η Νοεμβρίου χωρίς επιπλέον κόστος”, ενώ προσφέρει επίσης ένα βάουτσερ διάρκειας έως και ενός έτους που ισχύει “για την Air France ή την KLM ή την Hop”. Νωρίτερα ο όμιλος της American Airlines, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας του κόσμου βάσει αριθμού επιβατών, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να καθυστερήσει τις πτήσεις της με προορισμό το Παρίσι μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, παρότι τα γαλλικά αεροδρόμια συνεχίζουν να είναι ανοικτά. “Αυτή τη στιγμή το διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ παραμένει ανοικτό, όμως θα καθυστερήσουμε τις πτήσεις προς το Παρίσι που απομένουν έως ότου να έχουμε επιπλέον πληροφορίες”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της American Airlines Τζόσουα Φριντ.

Η United Continental Holdings αντίθετα ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις προς το Παρίσι συνεχίζονται κανονικά. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι τα αεροδρόμια της χώρας θα συνεχίσουν να λειτουργούν, ενώ οι προβλεπόμενες πτήσεις και τα δρομολόγια των σιδηροδρομικών συρμών θα διεξάγονται κανονικά. Το μετρό του Παρισιού και όλα τα δημοτικά κτίρια είναι κλειστά μετά από εντολή που δόθηκε από τις γαλλικές αρχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.