Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο

Θα πρέπει να τηρηθεί το Σύνταγμα απαρέγκλιτα, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου αρχηγών, μετά την ολοκλήρωση των διερευνητικών εντολών.

Μιλώντας στην τελεόραση του Σκάι, αν και σημείωσε ότι δεν πρέπει να μπούμε στη λογική της ΝΔ να κωλυσιεργήσουμε, κατηγηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα «για να μην προλάβει να φτάσει τους πολίτες ο λογαριασμός των 14 δισ.».

«Ομολόγησε την αποτυχία του, την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Δραπετεύει… Όποτε χρειάζεται να δράσει επιλέγει την απόδραση», είπε και συμπλήρωσε: «Έχει καταρρεύσει κτίριο, μέσα βρίσκονται εγκλωβισμένοι άνθρωποι, έχουν πάει δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, βγάζουν τα πρώτα μπάζα, και όταν είναι να βγάλουν τους ανθρώπους ο δήμαρχος λέει “στοπ δεν ελέγχω απόλυτα το δημοτικό μου συμβούλιο”».

Επανέλαβε επίσης ότι με ευθύνη του κ. Τσίπρα δεν συγκροτείται κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.

Σε ερώτηση για το μετεκλογικό σκηνικό, η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι κανένας μόνος του δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος να βγει η χώρα από την κρίση. Μόνο μαζί μπορουμε, είπε και τάχθηκε υπέρ μιας κυβέρνησης με τη ευρύτερη δυνατή λαϊκή υποστήριξη, στη βάση συγκεκριμένου προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι καταλύτης, είναι χρήσιμο».

Αναφερόμενη στα του ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεννηματά σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «μας γονάτισε υπό το βάρος της διαχείρισης που ανέλαβε μόνο του το ΠΑΣΟΚ, αλλά χιλιάδες άνθρωποι που μας είχαν γυρίσει την πλάτη τώρα γυρίζουν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε, εκφράζοντας την ελπίδα της για την ανάκαμψη του κόμματος.

Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι γίνονται συζητήσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου και τη ΔΗΜΑΡ για τη συμπόρευση όλων των προοδευτικών κεντροαριστερών δυνάμεων.

 

naftemporiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.