Οι πιο “εχθρικές” πόλεις στον κόσμο αποτελούν ταυτόχρονα τρομερά δημοφιλείς προορισμούς

Λίγο οι ντόπιοι, που δεν έχουν και τη φήμη των πιο εξυπηρετικών ανθρώπων, λίγο μια γενική επιφυλακτικότητα σε ό, τι αφορά αυτή τη χώρα, η Μόσχα ανακηρύχθηκε η πιο εχθρική πόλη στον κόσμο.
ΗΠΑ και Γαλλία κατέγραψαν επίσης χαμηλά σκορ στην κλίμακα φιλικότητας, με τις γαλλικές πόλεις των Καννών και της Μασσαλίας αλλά και τις αμερικανικές, Λος Άντζελες και Νέα Υόρκη, να καταλαμβάνουν θέσεις στο αντίστοιχο Top 15.
Όπως προκύπτει από την αξιολόγηση των αναγνωστών του Travel + Leisure, που κλήθηκαν να βαθμολογήσουν 266 παγκόσμιες πόλεις ως προς “την φιλικότητα των κατοίκων τους”, το γεγονός πως κάποια πόλη αποτελεί εξαιρετικά δημοφιλή τουριστικό προορισμό δεν σημαίνει πως είναι και φιλική προς τους τουρίστες. Ακόμη και μερικές από τις πιο αγαπημένες πόλεις του πλανήτη, διάσημες για τη νυχτερινή ζωή, τον πολιτισμό και το φοβερό φαγητό, μπορεί να υπολείπονται όσον αφορά το επίπεδο ευγένειας και καλοσύνης των κατοίκων τους.
Η Μόσχα, για παράδειγμα, ταυτόχρονα αποτελεί Νο 1 προορισμό σύμφωνα με τον δείκτη MasterCard Global Destination Cities Index, αλλά στη λίστα οι αναγνώστες την έβαλαν τελευταία, λέγοντας πως βρίσκουν τους κατοίκους απρόθυμους και “μαγκωμένους”.
Για την ιστορία, το Galway της Ιρλανδίας θεωρήθηκε η πιο φιλική πόλη σε ολόκληρο τον κόσμο, με τους επισκέπτες να σχολιάζουν πως “φιλοξενεί τους πιο φιλικούς ανθρώπους που έχουν δει ποτέ”. Ανάλογα ήταν τα σχόλια και για το Εδιμβούργο.

Αυτές είναι οι 15 πιο εχθρικές πόλεις:

 1. Μόσχα, Ρωσία
 2. Atlantic City, New Jersey, ΗΠΑ
 3. St Petersburg, Ρωσία
 4. Μασσαλία, Γαλλία
 5. Λος Άντζελες, California, ΗΠΑ
 6. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
 7. Φιλαδέλφεια, Pennsylvania, ΗΠΑ
 8. Βαλτιμόρη, Maryland, USA
 9. Λας Βέγκας, Νεβάδα, ΗΠΑ
 10. Κάννες, Γαλλία
 11. Πεκίνο, Κίνα
 12. Μαϊάμι, Florida, ΗΠΑ
 13. Ουάσινγκτον, ΗΠΑ
 14. Φρανκφούρτη, Γερμανία
 15. Βοστόνη, Μασαχουσέτη, ΗΠΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published.