Για πρώτη φορά στα χρονικά εκδιώχθηκε ευρωβουλευτής και ήταν ο Ελ. Συναδινός της Χρυσής Αυγής

Για πρώτη φορά στα χρονικά εκδιώχθηκε ευρωβουλευτής και ήταν ο Ελ. Συναδινός της Χρυσής Αυγής

Μετά από ένα ρατσιστικό παραλήρημα, ο Ελευθέριος Συναδινός έγινε ο πρώτος ευρωβουλευτής στα χρονικά που εκδιώχθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του ευρωβουλευτή για το προσφυγικό, κατά την οποία ανέφερε ότι «όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες, οι Τούρκοι είναι βάρβαροι είναι βρώμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν».

Εξηγώντας την απόφασή του ο κ. Σούλτς είπε ότι σύμφωνα με το άρθρο 165 της ΕΕ, «πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η ΕΕ. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να ξεπεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός. Αλλά αυτό με μένα δεν θα περάσει» πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό με βάση το άρθρο 165 του κανονισμού σε σε συνδιασμό με το άρθρο 11, αποκλείεται αμελητί από τη συνεδρίαση και την αίθουσα ο κ. Συναδινός» εξήγησε.

Στις διαμαρτυρίες που εκφράσθηκαν από συναδέλφους του Ε. Συναδινού, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι «όταν λαμβάνονται αμελητί μέτρα δεν γίνεται συζήτηση» και κάλεσε τον ευρωβουλευτή να αποχωρήσει.

Το γεγονός επιβεβαίωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ που δήλωσε στο enikos.gr: “Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται αυτή τη διάταξη. Μάλιστα, εάν ο βουλευτής αρνιόταν να αποχωρήσει θα τον συνόδευαν οι επόπτες του ευρωκοινοβουλίου. Επίσης, προβλέπεται χρηματική επιβάρυνση για τον βουλευτή αφού αποκλείστηκε από την ψηφοφορία”.

“Είναι πρωτοφανές περιστατικό και είναι σε βάρος της Ελλάδας το γεγονός ότι αποβάλλεται ένας Έλληνας ευρωβουλευτής. Είναι προσβολή για τη χώρα μας και η είδηση δυστυχώς θα φιλοξενηθεί στον εγχώριο και διεθνή Τύπο με αρνητικά σχόλια σε βάρος της Ελλάδας. Οι ευρωβουλευτές εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό. Ήταν μια αρνητική στιγμή, την ώρα που η Ελλάδα υποστηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες για το προσφυγικό και ασκήθηκε σκληρή κριτική στην Τουρκία και τα κράτη-μέλη που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις της Ε.Ε. Όμως, είναι άλλο πράγμα η κριτική και άλλο πράγμα οι ύβρεις και οι ρατσιστικές θέσεις που αντίκεινται στη φιλοσοφία, τις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε” τόνισε στο enikos.gr η κ. Βόζεμπεργκ.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής
«Ένας γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά της ευρωβουλής, που αποδεικνύει πόσο τουρκολάγνοι, ανθέλληνες και φυσικά αντιδημοκράτες είναι οι εγκέφαλοι της Ε.Ε. συνέβη πριν από λίγο.

Ο γελοίος πρόεδρος της ευρωβουλής Σουλτς ζήτησε την αποβολή του Στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού, ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, γιατί τον ενόχλησε η δυναμική ομιλία του για το λαθρομεταναστευτικό.

Στρατηγός Συναδινός: «Οι Τούρκοι είναι βάρβαροι και σκυλιά» Ελευθέριος Συναδινός: Κύριε Πρόεδρε, προχθές πραγματοποιήθηκε η Διάσκεψη Κορυφής μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας. Τα αποτελέσματα αυτής ήταν όχι απλά απογοητευτικά αλλά ένα διπλωματικό Βατερλό για τους ηγέτες της Ένωσης. Είκοσι οχτώ τουρκολάγνοι ηγέτες με ανάστημα νάνου κάθονταν και άκουγαν έναν στυγνό εκβιαστή, έναν κοινό απατεώνα, τον Νταβούτογλου, να θέτει όρους παράδοσης και υποταγής.

Θα αναφέρω τέσσερις από τους απαράδεκτους όρους που μεταξύ άλλων έθεσε: επιπλέον χρηματοδότηση τρία δισεκατομμύρια ευρώ, ευνοϊκότερο καθεστώς χορήγησης βίζας, πρώτα εκκένωση των ελληνικών νησιών από πρόσφυγες και μετά να ξεκινήσει η επαναπροώθηση λαθρομεταναστών, άμεση επανεκκίνηση πέντε κεφαλαίων της ενταξιακής πορείας.

Κύριοι, όπως έχουν γράψει Οθωμανοί λόγιοι: Ο Τούρκος είναι πνευματικά βάρβαρος, θεομπαίχτης, αγύρτης και βρομιάρης. Ο Τούρκος είναι σαν το σκυλί· κάνει τον άγριο, αλλά όταν πρέπει να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο το βάζει στα πόδια. Ο μόνος ουσιαστικός τρόπος να αντιμετωπίσεις τον Τούρκο είναι με πυγμή και αποφασιστικότητα. Τέτοια χαρίσματα όμως λείπουν από τους εκλεγμένους και μη πολιτικούς αφεντάδες της Ευρώπης. Έχετε ξεπουληθεί στον Οθωμανό Ερντογάν».

Πιο συγκεκριμένα, ο τουρκοπροσκυνημένος Σουλτς εξεμάνη όταν άκουσε τις παρακάτω – τεκμηριωμένες και ιστορικά ορθές – φράσεις του Στρατηγού: «Όπως έχουν γράψει οθωμανοί επιστήμονες οι τούρκοι είναι βάρβαροι είναι βρώμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν».

Ο ξεδιάντροπος Σούλτς δήλωσε ότι: «σύμφωνα με το άρθρο 165 της Ε.Ε. πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η Ε.Ε. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να ξεπεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός. Γι΄ αυτό με βάση το άρθρο 165 του κανονισμού σε σε συνδυασμό με το άρθρο 11, αποκλείεται αμελητί από τη συνεδρίαση και την αίθουσα ο κ. Συναδινός».

Ακολούθησαν σφοδρές αντιδράσεις όχι μόνο από τους συναγωνιστές – ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά και από τον Ζαν Μαρί Λεπέν και σύσσωμες τις ευρωομάδες των εθνικών κομμάτων που στηρίζουν την Πατρίδα μας. Ο αγώνας ενάντια στην ανθελληνική και τουρκοπροσκυνημένη Ε.Ε. συνεχίζεται». 

Leave a Reply

Your email address will not be published.