Οριστικό το αδιέξοδο στο Euroworking group – Πάμε για Τετάρτη

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η νέα τηλεδιάσκεψη του Euroworking group με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν υπήρξε καμία πρόοδος ως προς τη σύγκλιση απόψεων για το θέμα των κόκκινων δανείων, αν και φαίνεται πως υπάρχει μια καλύτερη εξέλιξη για το ζήτημα των 100 δόσεων.

Μετά και το σημερινό αδιέξοδο της σημερινής τηλεδιάσκεψης του Euroworking group η προτροπή είναι να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Τετάρτη για την πρώτη ομάδα προαπαιτούμενων και να γίνει άλλο ένα Euroworking group το αργότερο έως την Παρασκευή.   Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης το μήνυμα των θεσμών προς την ελληνική πλευρά τόνιζε την καθυστέρηση και πως υπάρχουν ακόμη ανοιχτά μέτωπα, μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.

Νωρίτερα, το οικονομικό επιτελείο πραγματοποίησε μια ακόμη μαραθώνια τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς με σκοπό να λειάνει τις διαφορές η οποία επίσης δεν γεφύρωσε το χάσμα.   Ο πρωθυπουργός πάντως ξεκίνησε από το απόγευμα τηλεφωνικές επικοινωνίες με σκοπό την εύρεση πολιτικής λύσης και τη στήριξη στις θέσεις του.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες για τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό πρόγραμμα με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολαντ, τη Γερμανίδα καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.   Στις τηλεφωνικές συνομιλίες του με τους ηγέτες και τον Γιούνκερ, ο Τσίπρας αναφέρθηκε στην τρέχουσα διαπραγμάτευση και ανέλυσε στους συνομιλητές του τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας ότι η ελληνική θέση είναι συμβατή τόσο με τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου όσο και με τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.