Εύκολη τυρόπιτα

45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

12
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 200 ml γάλα
  • 300 γρ. τυρί ένταμ
  • 200 γρ. τυρί γκούντα
  • 100 γρ. έμενταλ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 μικρά αυγά
  • πιπέρι
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
  • 10 κλ. φρέσκο θυμάρι μόνο τα φύλλα του
  • σουσάμι μαύρο για πασπαλίσμα
Μέθοδος Εκτέλεσης

Ευχαριστούμε το μέλος μας Μαρία Σταματοπούλου για τη συνταγή της!

  • Αλείφουμε ένα ταψί καλά με ελαιόλαδο.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
  • Απλώνουμε δύο φύλλα στον πάτο, αφού πρώτα τα έχουμε βουτυρώσει καλά.
  • Στρώνουμε από πάνω ένα- ένα τα φύλλα στο ταψί, τα οποία τα βουτυρώνουμε και τα τσαλακώνουμε, να είναι σαν ζαρωμένα ή σαν “πατσαβούρι” πριν τα βάλουμε στο ταψί μας.  Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε με τα μισά φύλλα της συσκευασίας.
  • Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά μαζί με το θυμάρι και σκεπάζουμε τη πίτα με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα τσαλακώνοντάς τα κατα τον ίδιο τρόπο. Ο τρόπος αυτός διευκολύνει τη πίτα να παίρνει αέρα κατα τη διάρκεια του ψησίματος και να φουσκώσει σωστά.
  • Την χαράζουμε ελαφρά με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα τα αυγά, το μπέικιν, πιπέρι και περιχύνουμε την πίτα προσεχτικά να πάει ανάμεσα στα χαραγμένα φύλλα.
  • Ρίχνουμε και το γάλα να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Κουνάμε λίγο το ταψί να πάει παντού το μείγμα.
  • Περιμένουμε περίπου 10 λεπτά να απορροφηθεί.
  • Σκεπάζουμε την πίτα με αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Ψήνουμε  για περίπου 40 λεπτά, μεχρι να ροδίσει καλά.
Tip
Ο συνδυασμός αυγό – γάλα είναι γευστικότατος γιατί δίνει αποτέλεσμα σφολιάτας!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.