Κοσμοσυρροή στον Εσπερινό του Αγ. Νικάνορα για τον εορτασμό της μνήμης του στην Καστοριά (Φωτο+Βίντεο)

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών Καστοριανών ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Νικάνορος του θαυματουργού, προστάτου και εφόρου των παιδιών της Καστοριάς.

Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα 6 Αυγούστου 2015 στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, έγινε η υποδοχή της Δεξιάς Χειρός του Οσίου Νικάνορος από την Ιερά Μονή Ζάβορδας Γρεβενών.

Το Ιερό Λείψανο προσκόμισε στην πόλη της Καστοριάς για το φωτισμό των χριστιανών αλλά και για να λαμπρύνουν τον εορτασμό του Αγίου Νικάνορος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών Αρχιμ. Σεραφείμ, με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Στη συνέχεια τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Στο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της τοπικής Εκκλησίας ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Μητροπολίτες για την αποδοχή της πρόσκλησης να παραστούν και να συμπανηγυρίσουν τον Άγιο Νικάνορα στην Καστοριά καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών για την ευλογία που έδωσε στην πόλη μας με την παρυσία του Ιερού Λειψάνου και ευχήθηκε να έχουν υγεία και δύναμη στην αρχιερατική τους διακονία.

Στο λόγο του ο Μητροπολίτης Σιατίστης, αναφέρθηκε στον Άγιο Νικάνορα και μίλησε με θέμα «Οι τω όρει των αρετών υψωθέντες, της ενθέου δόξης αξιωθήσονται».

Στο τέλος της Ακολουθίας του Εσπερινού έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικάνορος στους δρόμους της πόλης, παρόντων των πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών φορέων της περιοχής.

n1
n2n3

n4n5n6n7n8n9n10n11n12n13n14n15n16n17n19n20

 

Πηγή: imkastorias.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.