Έρχονται οι e-πλειστηριασμοί

Έρχονται οι e-πλειστηριασμοί

Με το πάτημα ενός κουμπιού θα γίνονται στο άμεσο μέλλον οι πλειστηριασμοί, καθώς και αυτή η διαδικασία μπαίνει πια σε ηλεκτρονική τροχιά.

Έτσι στο εξής, όλες οι αιτήσεις, προσφορές, εγγυητικές επιστολές κτλ θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και η σχετική διαδικασία πλειοδοσίας θα διεξάγεται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία κανενός από τους σχετικούς παράγοντες (επισπεύδοντες, οφειλέτες, πλειοδότες κλπ), με συνέπεια να μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία και ενδιαφερόμενοι από το εξωτερικό.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, το νομοθετικό πλαίσιο έχει ετοιμαστεί μετά και την ασφυκτική πίεση των δανειστών για επανενεργοποίηση των πλειστηριασμών με τις διαδικασίες του Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και οι σχετικές εργασίες για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, έχουν ολοκληρωθεί.

Απομένει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα, πιθανολογείται από τα τέλη Μαρτίου, η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν λειτουργικά προβλήματα και διάφορες άλλες δυσκολίες προσαρμογής σε μια νέα κατάσταση πραγμάτων, ώστε να ξεκινήσει η επίσημη εφαρμογή το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο.

Να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος των πλειστηριασμών έχει παγώσει εδώ και μερικούς μήνες, λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων από τις διαδικασίες που αφορούν την πρώτη κατοικία, αλλά και των επεισοδιακών παρεμβολών που γίνονται στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία από φορείς και ομάδες πολιτών που είναι αντίθετοι στους πλειστηριασμούς.

 Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.