Ερντογάν: Είναι καλό να αποκαλούν οι Ευρωπαίοι κάποιον «δικτάτορα»

Ερντογάν: Είναι καλό να αποκαλούν οι Ευρωπαίοι κάποιον «δικτάτορα»

Νέα προκλητική δήλωση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωκοινοβουλίου έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας αυτή τη φορά, ότι η ψήφος για τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Άγκυρα δεν έχει καμία αξία στα μάτια της.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ξανά και ξανά ότι φροντίζουμε τις ευρωπαϊκές αξίες περισσότερο από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά δεν έχουμε δει συγκεκριμένη υποστήριξη από τους δυτικούς μας φίλους. Καμία από τις υποσχέσεις δεν έχει τηρηθεί», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια διάσκεψης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Είναι καλό να αποκαλούν οι Ευρωπαίοι κάποιον ‘‘δικτάτορα’’, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν τους συμφέρει», τόνισε ο Ερντογάν στη συνέχεια. Μάλιστα αναφέρθηκε και στη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας ότι με τη νίκη του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα, «δε βγήκε ο λογαριασμός των Ευρωπαίων, γιατί είχαν κάνει διαφορετικούς υπολογισμούς».

«Θα υπάρξει συνάντηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αύριο (Πέμπτη) και θα ψηφίσουν για τις συνομιλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, αυτή η ψηφοφορία δεν έχει αξία στα μάτια μας».

Αναφερόμενος στη στάση του Ευρωκοινοβουλίου και του προέδρου του, Μάρτιν Σουλτς, έναντι του φιλοκουρδικού κόμματος HDP -στο οποίο η Αγκυρα προσάπτει τρομοκρατική δράση- είπε ότι το αυριανό ψήφισμα «δείχνει πως η Ευρώπη παίρνει το μέρος τρομοκρατικών ομάδων».

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.