Αυτός ο Ιταλός εργοστασιάρχης πέθανε το καλοκαίρι, αφήνοντας κληρονομιά 1,5 εκατ. ευρώ στους υπαλλήλους του

Mια απίστευτη έκπληξη περίμενε τους 250 υπαλλήλους ενός εργοστασίου στο Μπόντιο Λομνάγκο, στις ιταλικές Άλπεις τα Χρτιστούγεννα.
Ο καθένας τους έλαβε μια επιταγή με το ποσό που του αντιστοιχούσε από το 1,5 εκατομμύριο που τους κληροδότησε ο ιδρυτής της μονάδας, ο Πιέρο Μάκι, που πέθανε τον Ιούνιο σε ηλικία 87 ετών.
Λίγο πριν τον θάνατό του ο Μάκι είχε κάνει μια προσθήκη στη διαθήκη του με την οποία κληροδοτούσε το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στους 250 εργάτες του Μπόντιο Λομνάγκο. Το ποσό μοιράστηκε στους υπαλλήλους και η κάθε επιταγή συνοδεύτηκε με ένα γράμμα της συζύγου του, που τους ευχαριστούσε για την αφοσίωσή τους.
Ο Μάκι ξεκίνησε τη λειτουργία της Enoplastic το 1957 με ένα εργοστάσιο που παράγει πώματα και ετικέτες για μπουκάλια κρασιού. Σήμερα, τα προϊόντα του εξάγονται σε περισσότερες από 80 χώρες.
Οι επιταγές έφτασαν στα χέρια των εργαζομένων λίγο πριν τα Χριστούγεννα: οι νεοπροσληφθέντες στην επιχείρηση έλαβαν 2.000 ευρώ, οι παλιότεροι 10.000 ευρώ και κάποιες οικογένειες, που ο Μάκι γνώριζε ότι είχαν ανάγκη, ακόμη μεγαλύτερα ποσά.
“Πάντοτε θεωρούσαμε ότι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και αυτό το χριστουγεννιάτικο δώρο είναι η απόδειξη” είπαν οι εργαζόμενοι σε μια τοπική εφημερίδα του Βαρέζε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.